HomeRural

Fonduri de la bugetul local pentru Mănăstirea Giurgeni

Intrarea mănăstirii din satul Giurgeni (foto) – fost schit de călugări greci, înființat în secolul al XVIII-lea – în circuitul turistic al județului Neamț a determinat autoritățile locale de la Valea Ursului să sprijine financiar lăcașul de închinăciune, în fiecare an.

 

 

„Am alocat fonduri, anual, pentru toate lăcașurile de cult din comună. La Mănăstirea Giurgeni, călugării au început o construcție pe care doresc să o finalizeze în acest an. Este vorba despre o clădire pentru cazarea pelerinilor, cu două nivele, pe care au ridicat-o din sponsorizări. Clădirea este ridicată la roșu, dar mai au de efectuat finisajele. Pentru continuarea lucrărilor am alocat suma de 10.000 de lei din bugetul local”, explică Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului.

Mănăstirea Giurgeni este cunoscută pentru slujbele de Sfântul Maslu care au loc joi spre vineri, o dată la două săptămâni, când curtea mănăstirii devine neîncăpătoare pentru mulțimea de pelerini sosiți din toate colțurile țării. Singura problemă a autorităților locale rămâne drumul Valea Ursului – Giurgeni. Modernizarea acestui sector de drum depinde numai de finanțarea guvernamentală. Altfel, va rămâne un veritabil drum al Golgotei.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0