Fonduri de 34 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru trei comune din județul Neamț

HomeNeamt

Fonduri de 34 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru trei comune din județul Neamț

Ministerul Dezvoltării a anunțat marți, 6 februarie, că ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat 44 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală la nivel național de 700.377.710,88 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri.

Din județul Neamț, în cadrul acestei alocări au primit fonduri: comuna Tașca, pentru un proiect de modernizare de drumuri de interes local, în valoare de 3.999.563,05 lei; comuna Răucești, pentru un proiect de înființare a unei rețele de canalizare, în valoare de 20.000.000 de lei; și comuna Farcașa, pentru un proiect privind înființarea unui sistem de alimentare cu apă și pentru extinderea rețelei de canalizare în satele Frumosu, Popesti, Farcașa și Bușmei, în valoare de 10.293.752,36 de lei.

Fiecare contract semnat inițiază un efort de dezvoltare care conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor. Prin eforturi comune, administrația publică locală și centrală identifică nevoile comunităților, demarează proiecte și urmăresc constant ca acestea să se realizeze. Acest proces trebuie să fie unul coerent, continuu și eficient, iar Ministerul Dezvoltării acordă tot sprijinul autorităților locale, ori de câte ori acestea îl solicită”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0