Fonduri de 24 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru două comune din județul Neamț

HomeSocial

Fonduri de 24 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru două comune din județul Neamț

Ministerul Dezvoltării a anunțat miercuri, 15 noiembrie, că ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat 49 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală la nivel național de 437.531.134,65 de lei. Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea unor poduri și extinderea unor sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Din județul Neamț, în cadrul acestei alocări au primit fonduri comuna Români, pentru un proiect de extindere a rețelei de canalizare, în valoare de 18.000.000 de lei, și comuna Bicazu Ardelean, pentru un proiect de construire de poduri peste un pârâu, pe trei străzi, în valoare de 5.914.151,45 lei.

„Avem tot mai mulți primari care semnează contracte pentru proiectele depuse în cadrul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny», iar acestea încep să prindă contur în toate județele țării. Este esențial să dezvoltăm România în mod unitar și echitabil, astfel încât să eliminăm disparitățile regionale și să creștem standardul de viață al oamenilor. De aceea, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației are obligația de a duce la îndeplinire acest program și de a sprijini autoritățile publice locale prin toate mijloacele de care dispune, inclusiv prin punerea la dispoziție a expertizei. Reiterez faptul că ușa mea, ca ministru al Dezvoltării, este și va fi mereu deschisă tuturor celor care doresc să realizeze proiecte cu efecte concrete și îndelungate pentru comunitățile lor. În acest sens, mă bucur să constat că reprezentanții autorităților locale au înțeles importanța implicării continue, a colaborării și a dialogului permanent între instituții, pentru că numai prin eforturi susținute și interes real ne putem atinge obiectivele comune”, a afirmat cu acest prilej ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Comentarii

WORDPRESS: 0