Prima paginăActualitate

Focuri de armă pentru oprirea hoților de lemne, la Bozieni

Focuri de armă pentru oprirea hoților de lemne, la Bozieni

Dimensiune text

Un bărbat de 52 de ani, din Bozieni, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tăiere fără drept și furt de arbori.

Conform IPJ Neamț, vineri, 26 martie, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați de către un specialist silvic despre faptul că mai multe persoane au tăiat material lemnos din fondul forestier al localității Bozieni. Imediat, echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, fiind descoperit atelajul hipo cu care era transportat materialul lemnos susceptibil a fi sustras, condus de un bărbat de 52 de ani, din Bozieni.

„La vederea polițiștilor, cel în cauză împreună cu mai multe persoane ar fi devenit recalcitranți și, având asupra lor obiecte contondente, ar fi adresat amenințări cu acte de violență ambilor agenți de poliție, fiind somați să înceteze. Având în vedere comportamentul violent al acestora, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, fiind executate 16 focuri de armă, fără a rezulta rănirea vreunei persoane. La fața locului a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au procedat la conducerea la sediul poliției a conducătorului atelajului hipo, celelalte persoane părăsind anterior locul faptei”, informează IPJ Neamț.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 52 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj, tăiere fără drept și furt de arbori, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea participaţiei şi, implicit, luarea măsurilor legale care se impun.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • FURTUL NIMICITOR E ÎN VEST… LA TRENURILE MORȚII PĂDURILOR ȚĂRII… CINE TREBUIE SE FACE CĂ NU VEDE TRĂDAREA DE PATRIE