Prima paginăActualitateRoman

Fisurile de la corpul B al CNRV ridică prețul reabilitării

Dimensiune text

Problemele descoperite recent de constructor presupun cheltuieli suplimentare de 800.000 de lei. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an. 

Fisurile descoperite de constructorul care lucrează la corpul B de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) necesită sume importante pentru remediere. În jur de 800.000 ar costa lucrările de consolidare suplimentare. Fracturile în unii pereţi ai imbolului au fost descoperite de constructor în urmă cu câteva săptămâni, atunci când echipele de muncitori executau lucrările de pregătire a pereţilor pentru a fi tencuiţi.

corp B corpul B 7Inginerul Eugen Borş, directorul firmei care lucrează la reabilitarea clădirii, spunea, la scurt timp după ce a descoperit fisurile, că cea mai gravă problemă a fost identificată la scara principală.

„Ceea ce ne dă nouă voie legea, pe contractul deja încheiat, este să facem o suplimentare, prin act adiţional, de până în 300.000 de lei. Calculele care s-au făcut sunt în jur de 800.000 de lei. Specialiştii vor discuta, să se prioritizeze cheltuielile, să vedem ce ne putem asuma noi, ca autoritate publică locală, ca şi cheltuială, şi vom lua o decizie în această săptămână. Din punct de vedere financiar, ar bloca bugetul local o suplimentare de 800.000 de lei şi, atunci, am spus să facem ce este prioritar. Din punctul meu de vedere, prioritară este structura de rezistenţă, nu trebuie pusă în pericol viaţa elevilor şi a profesorilor, acolo nu trebuie să facem rabat. Dincolo, la înlocuirea unor elemente de tâmplărie, poate mai reuşim să recondiţionăm, astfel încât să reducem cât mai mult cheltuielile”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Corpul B al CNRV este reabilitat cu fonduri europene şi, conform contractului de finanţare, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.553.898,56 lei, din care 98% reprezintă finanţare nerambursabilă. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0