Prima paginăActualitateRoman

Firmele au fost somate să deszăpezească în faţa unităţii

Dimensiune text

Poliţia Locală a dat avertismente agenţilor economici care nu au degajat zăpada din faţa unităţii lor.

De la debutul ninsorii, Poliţia Locală Roman a efectuat controale asupra agenţilor economici şi asociaţiilor de locatari din oraş, pentru a se asigura că aceştia au dat la o parte zăpada din faţa unităţii lor. Cei mai mulţi romașcani au înţeles care le sunt obligaţiile şi nu a fost necesară aplicarea unor amenzi pentru nerespectarea Regulamentul privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în Municipiul Roman, conform Hotărârii de Consiliu Local 133/2009. „De la începutul ninsorii, Poliţia Locală a acordat patru avertismente unor agenţi economici din oraş, care s-au conformat imediat după aceea şi au curăţat zăpada din faţa unităţii lor”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

În HCL 133/2009, se precizează că „instituţiile publice, agenţii economici cu profil de activitate comercială şi prestatoare de servicii – indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociaţiile de proprietari şi locatari, persoanele fizice – proprietari sau chiriaşi ai apartamentelor de condominii, deţinătorii de imobile (persoane fizice sau juridice), precum şi cetăţenii sunt obligaţi să asigure şi să menţină curăţenia trotuarelor aferente proprietăţilor, a porţiunilor dintre trotuare şi carosabil, a locurilor de parcare pe care le folosesc, să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor în care îşi desfăşoară activitatea şi să curăţe ţurţurii de la streşini”.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 500 lei- pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • comerciant 8 ani

  Amenzi stiu sa dea dar sa vina sa ia si ei maldarele de zapada nu stiu. Eu cred ca agentii economici si-au facut treaba, cel putin in spatele casei de cultura totul este curat in afara muntilor de zapada adunati.