Finanțare pentru patru licee din Neamț, în cadrul Schemei de Granturi pentru Licee din Proiectul privind învățământul secundar

HomeEconomie

Finanțare pentru patru licee din Neamț, în cadrul Schemei de Granturi pentru Licee din Proiectul privind învățământul secundar

 

În cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar/ROSE au fost semnate 271 de acorduri de grant. Cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanțate prin granturi pe o perioadă de patru ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat, a informat luni, 31 iulie, Ministerul Educației.

„În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 euro și 152.500 euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă”, precizează reprezentanții Ministerului.

Pe lista celor 271 de beneficiari se află patru licee din județul Neamț: Liceul Tehnologic Nisiporeşti, comuna Boteşti, cu proiectul „Knowledge, Information and Development for Succes (K.I.D.S.)”, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig, cu proiectul „Școala te dezvoltă pentru o carieră de succes”, Liceul Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu” din Roznov, cu proiectul „REPER de viitor! R – reușită, E – egalitate, P – perseverență, E – experiență, R – respect”, și Colegiul Tehnic „Ion Creanga” Tîrgu Neamț, cu proiectul „Învăţând, vei reuşi!”.

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional. În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 – 2022.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0