Prima paginăSport

Finanţare de la CJ Neamț pentru HCM Roman şi SCM Petrotub

Dimensiune text

Cel mult 300.000 de lei speră să primească echipa de handbal de la bugetul judeţului. Pentru fotbal, suma ar fi mai mică, din cauză că echipa joacă într-o ligă inferioară. 

HCM Roman speră să obţină o finanţare de 300.000 de lei de la Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ. Anul acesta, Consiliul Judeţean va acorda 2.800.000 de lei organizaţiilor non-guvernamentale (ONG) pentru derularea de proiecte în domeniul cultură, social, tineret şi sport.

Cea mai mare alocare bugetară va fi pentru tineret şi sport: 2.200.000 de lei. Consiliul Judeţean nu mai poate încheia asocieri cu cluburile sportive, astfel că singura variantă de a finanţa activităţile de acest tip o reprezintă sponsorizarea asociaţiilor sportive. „Sperăm la o sumă de 300.000 de lei. După ce hotărârea de Consiliu Judeţean va fi adoptată, vom întocmi documentaţia pentru cererea de finanţare. Prin aceeaşi metodă dorim să obţinem fonduri şi pentru SCM Petrotub, dar nu ştim încă la ce sumă ne încadrăm”, a afirmat Lucian Micu, viceprimar al municipiului Roman şi preşedinte al HCM Roman.

Conform documentaţiei din proiectul de hotărâre, beneficiarii de fonduri nerambursabile trebuie să vină cu o cofinanţare de cel puţin 10% şi să respecte mai multe reguli. Pe domeniul tineret şi sport, banii vor fi daţi în funcţie de nivelul sportivilor. Pentru sportul de performanţă în echipă se vor aloca între 40.000 de lei şi 300.000 de lei, în funcţie de divizia în care joacă echipa. Pentru sportul individual de performanţă se vor aloca maximum 15.000 de lei. Tot maximum 15.000 de lei va fi suma alocată pentru sportul şcolar sau activităţile sportive dedicate publicului larg.

Domeniile cultură şi social primesc câte 300.000 de lei. Fiecare proiect din aceste domenii poate solicita o finanţare de minimum 5.000 de lei şi de maximum 20.000 de lei.

Indiferent de proiect, bunurile şi echipamentele achiziţionate prin proiect trebuie să rămână în proprietatea beneficiarului sau a partenerilor cel puţin cinci ani după încetarea finanţării.

Proiectul de hotărâre privind acest tip de finanţări va fi supus votului legislativului judeţean în şedinţa care se va desfăşura joi, 19 martie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0