Prima paginăSport

Finanțare de la CJ Neamț pentru echipa de handbal CSM Roman

Finanțare de la CJ Neamț pentru echipa de handbal CSM Roman

Dimensiune text

 

 

Activitatea echipei de handbal feminin CSM Roman pare asigurată, din punct de vedere financiar, în următoarea perioadă, după ce oficialii Consiliului Județean Neamț au decis să se alăture celor ai municipalității romașcane pentru finanțarea echipei.

Anunțul a fost făcut joi, 19 aprilie, de președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Roman, după o vizită la mai multe obiective din municipiu care urmează a beneficia de sprijinul instituției județene.

„Pentru finanțarea echipei de handbal, am convenit deja cu domnul primar și am așteptat să avem și legislația pusă la punct să putem să facem această finanțare. După cum știți, săptămâna trecută a fost pusă la punct și legislația și în prima ședință de Consiliu Județean vom acorda sumele, convenite împreună și cu domnul primar, și pentru echipa de handbal. De asemenea, la echilibrarea bugetară, Consiliul Județean Neamț a acordat municipiului Roman suma de nouă miliarde (n.r. – 900.000 de lei noi), iar eu cred că pașii se văd, sunt benefici, deci vom ajuta și vom finanța și echipa de handbal din Roman”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

În toamna anului trecut, primarul Lucian Micu afirma că Primăria Roman nu poate susține echipa de handbal, doar din bugetul local și alături de sponsorii din Roman și că, dacă nu va beneficia de sprijin financiar de la Consiliul Județean Neamț, se putea ajunge la o discuție privind desființarea echipei.

Clarificările legislative aduse în discuție în conferința de presă de joi de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, se referă la decretul semnat vineri, 13 aprilie, de preşedintele Klaus Iohannis, pentru promulgarea Legii pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000. Legea pentru aprobarea OUG 38/2017 vizează modalităţile prin care sportivii de performanţă îşi pot desfăşura activitatea sportivă şi condiţiile în care administraţiile publice locale pot finanţa activităţile sportive. Guvernul a aprobat pe 18 mai 2017, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului, astfel încât autorităţile locale vor putea finanţa activităţi sportive în baza unor contracte încheiate cu sportivii în limita unui plafon de maximum 5% din bugetul unităţii administrativ-teritoriale, conform declarațiilor ministrului Tineretului şi Sportului din acea perioadă, Marius Dunca.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0