Finanțare de 32.000 de euro pentru noi afaceri, printr-un proiect al Camerei de Comerț și Industrie a județului Neamț

HomeEconomie

Finanțare de 32.000 de euro pentru noi afaceri, printr-un proiect al Camerei de Comerț și Industrie a județului Neamț

 

 

Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, în parteneriat cu Innova Project Consulting SRL București, organizează, în data de 13 aprilie, ora 11.00, în Roman, la Hotel Roman Plaza, un eveniment de informare și conștientizare pentru persoanele interesate să inițieze o afacere în regiunea de Nord-Est, în cadrul proiectul „O nouă șansă pentru Succes în afaceri SUCCES +”, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritara 3: „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, Schema de ajutor de minimis – România Start-Up Plus.

Proiectul are o valoare totală de 10.389.546,37 lei și se va desfășura pe o perioadă de 36 luni, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui).

Grupul țintă al proiectului vizează un număr de 350 de persoane fizice, cu reședința sau domiciliul în cele șase județe ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban în scopul creării de noi locuri de muncă, după cum urmează: 150 de persoane care au un loc de muncă, 160 de persoane inactive cu accent pe studenți și 40 de șomeri.

„Cea mai importantă activitate a proiectului o reprezintă finanțarea a 43 de planuri de afaceri cu o sumă de circa 32.500 de euro fiecare, ce vor fi selectate în cadrul unui concurs, desfășurat în mai multe etape pe parcursul anului 2018. Pentru a crește șansele de reușită, partenerii proiectului vor organiza un program intensiv de formare, în fiecare județ din Regiunea Nord-Est, cu scopul de a sprijini persoanele interesate să întocmească planuri de afaceri. Informații suplimentare și mai multe detalii despre calendarul cursurilor de formare și etapele concursului se pot obține de la Camera de Comerț și Industrie Neamț, telefon: 0233 216663 sau e-mail: ccint@ccint.ro”, informează Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0