Home

Finale naţionale la aruncări lungi cu speranţe mari la medalii

Cei mai buni aruncători din ţară de la categoriile mici de vârstă se vor întrece sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 martie, în faza finală a Campionatului naţional rezervată grupelor de copii şi juniori III.

Competiţia pentru medalii naţionale va avea loc în Bucureşti. Cele două grupări sportive din Roman, Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Atletic, vor fi, din nou, printre protagonistele întrecerii. Școala romaşcană de aruncări lungi are tradiţie şi valoare. Antrenori precum Emilian Floroiu, Lucică Cucoş, Carmen Iederan sau Cristina Buzău scot, an de an, campioni sau medaliaţi.

Unul dintre favoriţii la medalia de aur, la aruncarea ciocanului, este Cosmin Cîrlig, la grupa juniorilor III, de la Clubul Atletic. LPS Roman îl are candidat la locul I pe Bogdan Căuş, campion naţional în urmă cu doi ani. Lista candidaţilor romaşcani la medalii este mai lungă. Confirmările vor veni sâmbătă şi duminică. În prima zi vor avea loc întrecerile juniorilor III, iar în următoarea – cele de la grupele de copii, C1, C2 şi C3.

Sportivi de lot naţional în pregătire centralizată la Roman

Antrenorul emerit Emilian Floroiu a participat, în această săptămână, la o întrunire a antrenorilor care au sportivi în loturile naţionale, la Poiana Braşov. „A fost o consfătuire în care s-a pus ţara la cale. S-a discutat despre pregătirile făcute în vederea următoarelor întreceri internaţionale, despre rezultate, bune sau nu, despre ce trebuie făcut de acum încolo. Am cerut şi mi s-a aprobat ca o primă etapă de pregătire, cantonament, să aibă loc la Roman, timp de o lună. Este vorba, în special, de sportivi din lotul naţional de la categoriile juniori şi cadeţi, specializaţi la aruncări lungi şi care se pregătesc pentru Olimpiada Tineretului de la Nanjing, China, din august. Avem trei copii în cantonament la Roman, Carla Sescu, Marius Musteaţă şi Rareş Toader. Rareş este din Râmnicu Vâlcea şi este cel mai bun aruncător junior din ţară. Are a doua performanţă în lume la juniori II. Eu am cerut să facem pregătirile în Roman. Peste o lună vom merge la Snagov”, a spus Emilian Floroiu.

Comentarii

WORDPRESS: 0