Prima paginăPolitica

Fiecare face ce vrea în Consiliul Local Roman

Fiecare face ce vrea în Consiliul Local Roman

Dimensiune text

După ultima ședință a Consiliului Local, care a avut loc joi, 25 noiembrie, se poate trage o concluzie clară, și anume aceea că fiecare face ce vrea. Pe ordinea de zi a ședinței au fost promovate 32 de proiecte de hotărâre, ce pot fi consultate la adresa – https://primariaroman.ro/consiliu_local/sedinta-ordinara-a-consiliului-local-roman-din-25-noiembrie-2021/, din care proiectul 26 a fost retras.

O nouă regulă – amendamentele nu mai sunt acceptate în plenul ședinței

Ședința a început cu mici poticniri ale președintelui de ședință, Ionuț Corbu – de la USR, dar care și-a intrat ulterior în mână. Totuși, chiar la primul proiect de hotărâre – proiectul 25 (https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2021/11/025-efectuare-cheltuieli-buget-local_compressed.pdf) -, președintele de ședință a încălcat regulamentul Consiliului Local, refuzând să supună la vot un amendament al consilierului ÎPM Teodora Baciu, prin care se propunea creșterea sumelor alocate pentru premierea sportivilor romașcani care au obținut rezultate deosebite la Campionatul mondial de Qwan Ki Do pentru Seniori. Ulterior, consilierul ÎPM i-a și atras atenția președintelui de ședință asupra erorii.

Dacă la acest proiect, președintele de ședință a declarat că nu poate supune la vot amendamentul pentru că este unul „de fond” și nu a fost discutat la comisia de buget finanțe, a urmat un refuz clar și pentru un amendament al consilierului Bogdan Roman (ÎPM). Alesul local ar fi dorit să se stabilească alte criterii pentru concesionarea terenurilor de pe Artera Roman Vest (n.r. – în ședință s-au scos la concesionare, prin licitație, 15 terenuri de pe Ocolitoarea de la Kaufland). Refuzul, de data aceasta, a venit din partea primarului Leonard Achiriloaei și a viceprimarului Radu Samson, cei doi „certându-l” pe consilier că nu a participat la ședința comisiei de urbanism, unde putea cere lămuriri. Deși acesta a explicat faptul că a fost plecat din localitate, s-a stabilit că nici acest amendament, tot unul „de fond”, nu se poate supune la vot. Toate cele 15 proiecte au trecut de votul consilierilor, dar cei doi aleși de la ÎPM s-au abținut de la vot.

O mașină mică de-aș avea

La proiectul privind aprobarea rectificării bugetului local consolidat, a listei obiectivelor de investiții finanțate din bugetul de dezvoltare al bugetului local (https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2021/11/029-rectificare-buget-local_compressed.pdf) s-au făcut trei amendamente, unul dintre acestea prevăzând oportunitatea achiziționării unui autoturism pentru Direcția de Asistență Socială (DAS).

Primarul Leonard Achiriloaei le-a cerut consilierilor să nu aprobe acest ultim amendament, deoarece, prin programul Rabla, intenționează să cumpere, pentru DAS și Poliția Locală, cinci autoturisme electrice. Președintele de ședință, de emoție, i-a dat apoi cuvântul „primarului” Radu Samson, care a declarat că propunerea de a achiziționa un autoturism pentru DAS îi aparține. Viceprimarul Radu Samson nu a ratat iar „oportunitatea” de a fi sarcastic față de edil: „Apreciez la cei care au luat decizia faptul că doresc să ia mașini electrice, dar am aflat că se ia în calcul achiziționarea de autoturisme Dacia Spring, care nu are portbagaj. Pentru DAS este nevoie de spațiu, pentru serviciul de îngrijiri la domiciliu, trebuie să încapă în portbagaj, găleata, mopul și aspiratorul. E bună și o mașină electrică, dar pentru alte scopuri”. Amendamentul viceprimarului nu a primit decât 7 voturi pentru, deci a rămas cum s-a stabilit.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vasile 2 luni

    Lăsați sa se certe. Destul s-a furat in timpul lui leureanu. Milioane si milione furate din lucrări fictive in rețeaua de apa. Din acest moriv sarmanii romascani pe langa faptul ca plătesc cel mai mare pret la apa, sufera si de lipsa acestui drept elementar.