Prima paginăActualitate

Fetiță de cinci ani, lovită de mamă cu mătura. Un asistent maternal a preluat azi copilul

Dimensiune text

Cazul unei fetițe de cinci ani, din Roman, lovită de mamă cu mătura, a ajuns în atenția autorităților. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț a instituit o măsură de protecție în regim de urgență pentru fetiță și, în termen de 5 zile, conform legii, se va propune instanței de judecată înlocuirea măsurii provizorii de urgență fie cu plasamentul la asistent maternal, fie reintegrarea în familia extinsă dacă există condiții optime privitoare la securitatea, creșterea și îngrijirea copilului.

”Cazul ne-a fost semnalat sâmbătă seara de către Serviciul Telefonul Copilului Brașov. De asemenea, în aceeași seară Poliția Roman ne-a anunțat că a identificat-o pe mamă, aceasta având domiciliul în Roman și că se va proceda la audierea acesteia. La audiere a fost prezent și un psiholog din cadrul DGASPC Neamț. La finalul audierilor, fetița a fost preluată într-o structură de urgență a Direcției, iar luni, 2 decembrie, a fost identificat un asistent maternal care a preluat copilul. Tot luni o echipă de specialiști formată din asistenți sociali și psihologi de la Serviciul pentru Copilul Maltratat a plecat la Roman pentru a face o evaluare completă din punct de vedere psiho-social atât mamei cât și familiei extinse (bunici, mătuși, alte rude), rezultatele urmând a fi utilizate în vederea stabilirii conduitei ulterioare, astfel încât să se ia cea mai potrivită decizie pentru copil”, anunță reprezentanții DGASPC Neamț.

Conform acestora, fetița a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică astfel încât să depășească trauma separării de mamă.

Foto: SpyNews

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0