Prima paginăRoman

Festivalul naţional de muzică Lucky Kids şi-a desemnat cîştigătorii

Dimensiune text

Prima ediţie a Festivalului naţional de muzică uşoară pentru copii şi adolescenţi, organizat la Casa de Cultură din Roman, în perioada 20 – 21 aprilie, a reunit copii şi tineri interpreţi din toată ţara. Juriul, condus de îndrăgita artistă Corina Chiriac, a considerat evoluţia concurenţilor din Roman ca fiind una foarte bună şi i-a răsplătit cu premii.

 

 

Concursul a fost organizat pentru secţiunile interpretare şi creaţie.
La secţiunea interpretare, grupa 5 – 7 ani, trofeul a revenit concurentei Maria Gînju (Bucureşti). Premiul I a fost obţinut de Alice Elena Prundu (Piatra-Neamţ), Anastasia Horghidan (Piatra Neamţ) şi Ioana Cijenschi (Roman). Celelalte premii au revenit concurenţilor: Alexia Ioana Sava (Piatra-Neamţ) şi Octavian Munteanu (Roman) – primiul II, Denisa Irimiea (Roman) şi David Andrei Ştefan (Bucureşti) – premiul III. Premiul juriului a revenit Mariei Ilie (Bucureşti). Grupa 7 – 9 ani a fost dominată de Beatrice Maria Florea (Piatra-Neamţ), care a primit şi trofeul. Următorii clasaţi au fost: Damian Gerard Ouatu (Piatra-Neamţ), Alexia Brădoaia (Piatra-Neamţ) şi Daria Stoleru (Roman) – premiul I, Oana Justiniana Răduc (Iaşi), Denisa Elena Anastasiei (Piatra-Neamţ) şi Maria Ruxandra Nazaret (Bicaz) – premiul II, Daria Teodora Bahrin (Iaşi), Crista Minola Ursache (Roznov) şi Diana Beatrice Popa (Bucureşti) – premiul III, Alexandra Elena Enăchiescu (Piatra-Neamţ) – premiul juriului.

Trofeul concursului la grupa 9 – 11 ani a fost obţinut de Teodora Sabina Sava (Piatra-Neamţ). Premiul I a revenit concurenţilor Bianca Alexandra Petcu (Oneşti), Miruna Pînzaru (Bucureşti) şi Costina Elena Crăciun (Oneşti), premiul II – Maria Popescu (Constanţa) şi Andreea Dandu (Piatra-Neamţ), premiul III – Ana Maria Alucăi (Vînători – Neamţ) şi Mara Suditu (Oneşti), iar premiul juriului – Naomi Andra Ciobanu (Bucureşti). La grupa 11 – 13 ani, trofeul a fost atribuit concurentei Viorela Stoian (Piatra-Neamţ). Celelalte premii au fost împărţite între: Anastasia Alina Popistasu (Botoşani) – premiul I, Christiana Elisa Sora (Bucureşti) şi Geanina Maria Udrea (Bolintin Vale) – premiul II, Denisa Mihaela Burghelea (Vaslui) şi Giulia Heorgia Beiliciu (Brăila) – premiul III. Trofeul concursului la grupa 13 – 15 ani a fost obţinut de Alis Maria Făiniţă (Măgireşti, Bacău). Clasamentul grupei a fost: premiul I – Alexandra Dumitriana Haidău (Iaşi), premiul II – Ana Maria Bucşă (Botoşani) şi premiul III – Ana Diana Stănescu (Bucureşti). Trofeul concursului la grupa 15 – 18 ani a revenit Ecaterinei Petrucă (Piatra-Neamţ). Celelalte premii au fost obţinute de concurenţii: Dănuţ Petrişoaea (Iaşi), Oana Ungureanu (Roman) şi Cristian Prăjescu (Roman) – premiul I, Alexandra Elena Pashalov (Oneşti), Ana Maria Roşu (Roman) şi Alexandra Marele (Roman) – premiul II, Cătălin Marian Coman (Gropeni, Brăila) şi Bianca Sava (Piatra-Neamţ) – premiul III.

La secţiunea „grupuri”, trofeul a revenit formaţiei Shining Girls (Oneşti). Primele trei poziţii au fost atribuite grupurilor: Balkan Voice (Moineşti) – premiul I, M&D (Roman) şi Amedeia & Anisia (Bîrlad). La secţiunea „creaţie”, trofeul a fost atribuit interpretei Bianca Lixandru. Primele trei poziţii au fost obţinute de Maria Gînju şi Jessica Păuleţ – premiul I, Naomi Ciobanu şi Diana Maria Antăluţă – premiul II şi Maria Cristina Ilie – premiul III. Marele trofeu al Festivalului Lucky Kids a fost cîştigat de Bianca Mihaela Lixandru (Bucureşti).

Pentru prima ediţie, consider că acest eveniment artistic a fost o reuşită, unde copii şi tineri din toată ţara au avut posibilitatea să-şi etaleze calităţile muzicale. Sperăm să putem avea sprijin şi anul viitor pentru a da continuitate acestui festival„, a spus Mihaela Donici, coordonatoarea Clubului Lucky Dance din Roman şi iniţiatoarea proiectului acestui festival.

Jurizarea a fost condusă de îndrăgita artistă Corina Chiriac, care a cîntat cele mai cunoscute cîntece din repertoriul personal. Manifestarea a fost organizată de Clubul Lucky Dance din Roman, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • CIOBANU ROXANA 9 ani

  La grupa 11-13 ani, la festivalul Lucky Kids, alaturi de Popistasu a castigat premiul I si Adriana Ciobanu ( Piatra Neamt). O omisiune?

 • Alexandru Spornicu 8 ani

  .”Festivalul” Lucky Kids, inca unul din evenimentele gen ASA NU!
  – organizatorul, Clubul Lucy Dance, care a avut participanti in concurs, a fost in acelasi timp si in juriu, prin Sergiu Rudich (Daraban) – asociat la Clubul Lucky Dance;
  – prezentatoarea, Mihaela Tertelici (Donici), manager si profesoara la clubul Lucky Dance, a intrat in concursul de creatie cu o piesa pe care prietenul/concubinul/logodnicul (?) Sergiu Rudich-Daraban a apreciat-o ca fiind de premiul I (nimeni din cei care o cunosc pe Mihaela Tertelici-Donici nu crede ca aceasta a creat vreodata o piesa muzicala… dar, cine stie, niciodata nu-i prea tarziu!);
  Si acum, ceea ce nu s-a pomenit la decernarea „premiilor”:
  Grupa 5-7 ani:
  – Ioana Cijenschi – Premiul I – cursanta clubului „Lucky Dance”;
  – Octavian Munteanu – Premiul II – cursantul clubului „Lucky Dance”;
  – Denisa Irimia – Premiul III – cursanta clubului „Lucky Dance”;
  Grupa 7-9 ani:
  – Daria Stoleru – Premiul I – cursanta clubului „Lucky Dance”;
  Grupa 15-18 ani:
  -Oana Ungureanu si Cristian Prajescu – Premiul I – ambii cursanti ai clubului „Lucky Dance”;
  – Ana-Maria Rosu si Alexandra Marele – Premiul II – ambele cursantele clubului „Lucky Dance”.
  Ce bine este sa-ti faci un festival propriu ca sa te poti premia! Altcumva, Clubul Lucky Dance nu a adus acasa prea multe premii de pe la alte festivaluri. Ne intrebam retoric, cum au fost folositi cei peste 12.000 lei incasati de la participanti, cei 5.000 lei pusi la dispozitie de Consiliul Judetean Neamt si cei…. lei obtinuti de la sponsori? Pentru promovarea „artei” in stilul „Lucky Dance”? Sau pentru a invata niste copii fara nici o vina ca prin frauda pot ajunge „cineva”? Suna balcanic, nu vi se pare?
  Ne cerem scuze de la doamna cantecului romanesc – Corina Chiriac – ca nu am putut sa o avertizam inainte de concurs, ca sa-i aparam reputatia…

  • Mihaela Tertelici says: 8 ani

   Mihaela Tertelici says:

   May 15th, 2012 at 9:13 am

   “DOAMNA” ALEXANDRU SPORNICU……….pentru ca noi cei de la clubul LUCKY DANCE stim cine esti…….dorim sa te anuntam ca premiile au fost decernate de juriu, compus din personalitati ale muzicii usoare…….si din fericire pentru romascani, copiii ROMANULUI au fost aplaudati si remarcati la scena deschisa. Privind piesa mea de la creatie……te anunt “doamna”, ca uneori mai am momente sclipitoare pe care le pun in valoare cu oameni de valoare care imi fac orchestratia, negativul si tot ce imbraca niste note muzicale……….
   Dumneavoastra “doamna” ati avertizat intreaga tara inainte de concurs….dar nimeni nu v-a dat ascultare……decat sa va omorati timpul urmarind ceea ce face clubul LUCKY DANCE, mai bine frecventati restaurantele si barurile in amintirea vremurilor trecute alaturi de interlopii care v-au inconjurat pana la batranete. Acum sunteti o “doamna”…….cu firma de canto si dans……dar oare stiti despre ce este vorba in aceste activitati? Firma pe care o “manageriati” imi apartine si tocmai de aceea nu sunt suparata pentru ceea ce faceti……asa ca ocupati-va de ceea ce v-am lasat pentru a fi mandra de rezulatele dvs. FESTIVALUL a fost un REAL SUCCES…….dar pentru oamenii care au capacitatea de a intelege si aprecia adavaratele valori. Suntem putini tristi ca inca nu am reusit sa obtinem la ROMAN, TROFEUL. Dar asta presupune foarte multa munca, perseverenta si ambitie. Copiii romascani au foarte multe premii in tara……..trebuie sa stiti sa folositi calculatorul in scopuri informative…….nu pentru a denigra munca si valoarea unor oameni care te-au facut “DOAMNA”. Succes in continuare…..si la cat mai multe articole………..eu am foarte multa treaba……ma poti vedea (dupa cum stii) pe multe posturi de televiziune (atat locale cat si nationale) pentru ca am ceva de spus prin copiii care ii reprezint…….Nu are rost sa discutam despre pozitia dumitale sociala, deoarece ar fi o rusine pentru mine sa afirm aceste lucruri (din pacate adevarate) si imi este sincer rusine ca ti-am acceptat compania. Batranii spun: “SPUNE-MI CU CINE UMBLI CA SA-TI SPUN CINE ESTI”…….si prezenta ta mi-a adus multe neplaceri. Sanate si noroc!

   • A. Spornicu 8 ani

    Duduie,
    Sunt “onorat” ca imi raspunzi, desi, vad ca mi-ai imprumutat rochita ta si m-ai transformat intr-o “adevarata doamna”. Ramane sa-mi aleg rujul potrivit si o culoare de par cat mai vie…
    Totusi, sunt consternat, imi dau seama ca incerci sa lasi imresia ca nu stii despre ce vorbim si ma conduci spre trivialitati. Dar, nu as vrea sa am un dialog in sensul lipsei tale de educatie si nu vreau sa ma transform in Oana Zavoranu -Marioara Zavoranu.
    Asadar, ma obligi sa-ti amintesc lucruri pe care le prefer uitate.
    Pe fostul tau sot, l-am cunoscut in studentie, pe vremea cand era casatorit cu o frumoasa basarabeanca, de pe dealurile Copoului, iar pe tine te-am cunoscut ulterior, cand sub ochelari fumurii si o palariuta haioasa incercai sa-ti ascunzi identitatea in drumul tau spre intalnirile adulterine cu acesta. Pe vremea aceea prietenii ma strigau Sanducu.
    In timp, te-am regasit cantand cu trupe de amatori si muzicanti pe “marile scene” de la Motelul Condor, Hotelul Roman etc.
    Intelegi deci, ca iti stiu toata traiectoria si nu ma pot lasa pacalit de incercarea jalnica de a-mi abate atentia.
    Eu am vorbit strict despre ceea ce s-a numit Festivalul “Lucky Kids”, ca unul care vede si intelege ce se intampla in orasul lui natal si se intristeaza pentru provincialismul si neprofesionalismul cu care debuteaza evenimente de genul.
    Chiar daca repet, o fac cu insistenta celui care doreste lucruri mai bune:
     la nici un festival care se respecta, copiii membri ai clubului organizator, nu participa in concurs pentru a evita subiectivismul jurizarii (vezi regulamentele festivalurilor consacrate din tara);
     ca sa sustin cu argumente subiectivismul de care s-a dat dovada, am sa citez doar una din reactiile firesti care au aparut dupa festival:
    “Deşi podiumul fiecăreia dintre cele 6 categorii de vârstă, dar şi al secţiunii de creaţie, nu a fost lipsit de surprize, câţiva dintre membrii Cercului “Melos” au reuşit să obţină premii importante:
    la categoria 5-7 ani, Diana Waszkiewicz-Filioreanu a obţinut menţiune, cu o prestaţie deosebită din punct de vedere vocal şi coregrafic.” (http://www.topromanesc.ro/premii-obtinute-la-festivalul-lucky-kids-de-copiii-de-la-cercul-melos-din-iasi/)
    Despre lucruri din acestea este vorba, duduie Mihaela, si nu ar strica sa accepti sfaturi care te-ar putea ajuta in viitor, in loc sa-ti urmezi obisnuitele obiceiuri si frustrari, transformand un dialog civilizat intr-o manea.
    Mi-ai lasat impresia unei femei dintr-o anumita etnie, care atunci cand vrea sa castige o disputa, isi ridica poalele in cap – insulta suprema!
    Sanatate si noroc!