Prima paginăActualitate

Festivalul de Datini și Obiceiuri are loc joi. Centrul orașului va fi închis

Festivalul de Datini și Obiceiuri are loc joi. Centrul orașului va fi închis

Dimensiune text

 

festival-datiniJoi, 29 decembrie, în centrul orașului va avea loc o nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri „Roman Metropolitan”. Traficul rutier pe bulevardul Roman Mușat va fi oprit între orele 10:00 – 15:30, între intersecțiile cu străzile Veronica Micle și Dobrogeanu Gherea, anunță oficialitățile.

Ediția din acest an a Festivalului de Datini și Obiceiuri „Roman Metropolitan”, a VII-a, va reuni ansambluri artistice din municipiul Roman și din comunele învecinate, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan.

Spectacolul va începe de la ora 10.30, când vor urca pe scenă: Ansamblul Lunca Moldovei – comuna Gherăești, Ansamblul de la Dragomirești – comuna Horia, Datini de la Văleni – comuna Văleni, Capra de Pâncești – comuna Pâncești, Capra și Ursul de la Stănița – comuna Stănița, Urătorii de la Ruginoasa – comuna Ruginoasa, Colindătorii de la Moldoveni – comuna Moldoveni, Ansamblul comunei Icușești – comuna Icușești, Banda lui Jianu, Banda lui Bujor – comuna Secuieni, Ursul de la Gâdinți – comuna Gâdinți, Sumănarii din Trifești, Banda lui Bujor – comuna Trifești, Capra de la Budești – comuna Făurei, Urătorii și capra de la Dulcești – comuna Dulcești și formația Plai Moldovenesc din Roman. Ulterior, Petrică Mâțu Stoian va susține un recital. Manifestările vor fi prezentate de Nelu Hangu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0