HomePolitica

Femeile social democrate și-au ales conducerea

(P)

Vineri seară, Organizația de Femei a Partidului Social Democrat, filiala Roman (OFSD) și-a ales noua conducere.

 

La evenimentul organizat la Hotel Roman au fost prezenți, pe lîngă cele aproape 70 de membre ale organizației, senatorul Ioan Chelaru, vicepreședintele partidului și președinte interimar al PSD Neamț, Emilia Arcan –  președintele Organizației de Femei a PSD Neamț, președintele executiv al PSD Roman, Leonard Vacaru, precum și consilierii locali și județeni ai PSD – Dan Manoliu, Bogdan Onu, Viorel Stan, Ilie Boloca, Nușa Lenuța Chiriac și Micșunica Cozmescu.

Încă de la începutul lucrărilor, senatorul Ioan Chelaru a ținut să sublinieze rolul femeilor în politică, avînd în vedere că, cel puțin la nivel local, organizația de femei numără aproximativ 70 de membri, majoritatea medici, oameni de afaceri sau profesori. La rîndul său, Emilia Arcan, președintele OFSD Neamț, a apreciat că, la nivelul întregului județ, organizația numără peste 5.000 de membri, însă trebuie susținută implicarea femeilor în viața politică. Președintele executiv al PSD Roman, Leonard Vacaru, a subliniat că social-democrații reprezintă singurul partid de pe scena politică locală care a promovat două femei în calitatea de consilier local – Micșunica Cosmescu și Nușa Lenuța Chiriac.

 

Medicul Oana Onu (foto dreapta), membră PSD din 2001 și președintă a OFSD Roman din 2009, a prezentat un bilanț al activității de pînă acum și planurile pentru următorul mandat. „M-a bucurat să constat și să vă comunic că, atunci cînd am început să aștern pe foaie istoricul a ceea ce am reușit să realizăm împreună, nu am rămas cu o foaie goală sau cu una mîzgălită într-un colț, doar. N-am răsturnat lumea, dar am ajuns la concluzia, recapitulînd realizările noastre, că am creat ceva: un pod între noi, ca partid, și restul lumii, reprezentat de cei care așteaptă ca, de pe vrejul nostru, către ei, să se coboare speranța. Cu preoponderență, acțiunile în care a fost implicată OFSD au caracter social, iar dintre acestea amintim pe cea mai cunoscută acțiune – care a devenit tradiție prin efortul nostrul de a o realiza în fiecare an – , cea din preajma sărbătorilor de Paște și de Crăciun. Mă întristează ideea că, în fiecare an, găsim 100-150 de familii cu posibilități reduse, aflate chiar la limita subsistenței. O altă acțiune este campania de diagnostic mobil a cancerului la sîn și col uterin, desfășurată în noiembrie 2009, împreună cu Fundația Renașterea, coordonată de Mihaela Geoană. În perioada 23 noiembrie – 10 decembrie 2010, femeile social-democrate din Roman au decis să se implice într-o amplă campanie de luptă împotriva violenței domestice, încercînd, pe parcursul celor 16 zile de desfășurare să atragă atenția asupra numărului tot mai mare de cazuri de violență domestică din localitate„, a subliniat Oana Onu.

Pentru mandatul 2012 – 2014, Oana Onu, aleasă cu unanimitate de voturi președinta organizației de femei social-democrate, și-a propus ca principalul obiectiv să fie consolidarea unor structuri organizatorice funcționale care să asigure atragerea și implicarea femeilor în acțiuni ce au în vedere promovarea și susținerea programelor PSD, iar reprezentarea în structurile de decizie și de conducere ale partidului să crească la 40%. Echipa de conducere a OFSD Roman a fost completată cu vicepreședinții Lenuța Nușa Chiriac, Iulia Havrici, Ligia Ionescu, Eugenia Firăstrău, Micșunica Cosmescu, Luminița Boloca, Felicia Iștoc, Cristina Flenchea și Virginia Cisnoc.

Comentarii

WORDPRESS: 0