Femeie dispărută, găsită cu ajutorul câinelui poliţist Tad

HomeActualitateNeamt

Femeie dispărută, găsită cu ajutorul câinelui poliţist Tad

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamţ, ajutaţi de câinele poliţist Tad, au găsit o femeie din Tarcău, dispărută marți, 26 noiembrie.

Conform IPJ Neamț, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi, la data de 26 noiembrie, de către un bărbat de 45 de ani, din Pângăraţi, cu privire la faptul că mama sa, de 64 de ani, din Tarcău, a plecat de la domiciliu, în cursul aceleiaşi zile şi nu a mai revenit.

În urma sesizării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, pompieri, membri ai familiei şi localnici au demarat de urgenţă căutările, în vederea depistării femeii. La acţiune a participat şi câinele poliţist Tad, în vârstă de 4 ani, din rasa ciobănesc german, a cărui specializare este căutarea salvarea persoanelor în mediul natural, alături de conductorul său din cadrul Compartimentului Urmăriţi.

Acţiunile de căutare a femeii dispărute au fost sistate în cursul nopţii, fiind reluate în dimineaţa aceasta. Eforturile coordonate ale forţelor implicate şi activităţile desfăşurate au fost încununate de succes. Aportul decisiv în descoperirea femeii l-a avut câinele poliţist Tad, aceasta fiind depistată într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza aceleiaşi localităţi.

„Câinele poliţist şi-a dovedit calităţile obţinând punctajul maxim la antrenamentul de specialitate susţinut la Centrul Chinologic Sibiu, în cursul lunii octombrie 2019. Din verificările efectuate a reieșit faptul că, pe perioada dispariției, femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni. După depistare, aceasta a fost preluată de un echipaj medical, în vederea evaluării stării de sănătate şi acordării îngrijirilor medicale de specialitate”, a precizat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • vasile 3 ani ago

    Articol scris pt. al slavi pe cainele TED dar ati uitat sa scriti si despre biata batrana ce a ramas o noapte jn frig pt.ca cei ce trebuiau sa o caute si-au terminat programul când insereaza.