HomeReligie

Felicitări pentru ÎPS Ioachim de la marea familie romaşcană

Marcarea împlinirii a 15 ani de slujire arhierească a ierarhului a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală. Romaşcanii vor ca ÎPS Ioachim să ducă mai departe proiectele importante ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

 

Preoţi, credincioşi, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale din Roman şi Bacău au fost prezenţi vineri, 1 mai, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, cu prilejul marcării a 15 ani de la hirotonia întru arhiereu a ÎPS Ahiepiscop Ioachim.

even 03După un deceniu şi jumătate de slujire arhierească, „de multă osteneală şi zel misionar în această eparhie” şi „o bogată activitate pastoral-liturgică şi social-misionară”, după cum a spus PF Daniel, patriarhul României, în mesajul de felicitare, ÎPS Ioachim şi-a pus amprenta asupra Eparhiei Romanului şi Bacăului, pe care o slujeşte cu o vocaţie şi o viziune apreciate şi admirate în întreaga ţară.

I-au stat alături, la ceas aniversar, PS Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, preoţii consilieri şi inspectori ai Centrului Eparhial de la Roman, protopopii din cele şase protopopiate ale Arhiepiscopiei, împreună cu preoţi şi membri ai Adunării Eparhiale.

Florile recunoştinţei oferite cu acest prilej s-au adăugat rugăciunilor de mulţumire rostite de PS Calinic Botoşăneanul, urmate de mesajul de felicitare al PF Daniel, împreună cu cele ale celorlalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. „Înaltpreasfinţia Sa a realizat, în cei 15 ani de slujire, lucruri mari cu mijloace mici, în condiţii foarte grele, având în vedere prerogativele statutare limitate ale unui episcop-vicar”, a spus PS Calinic Botoşăneanul.

„În ziua în care aniversaţi împlinirea a 15 ani de la hirotonia întru arhiereu, ne rugăm bunului Dumnezeu să vă dăruiască în continuare aceeaşi râvnă plină de evlavie pentru Sfânta Taină a arhieriei. În tot acest timp, v-aţi străduit să puneţi în lumină taina rodirii sprirituale a darurilor primite la hirotonie. Am convingerea că veţi duce mai departe proiectele importante pentru Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. În numele meu personal şi în numele marii familii romaşcane, vă adresez urări de sănătate, împliniri şi bucurii duhovniceşti, alături de gândurile de preţuire faţă de întreaga activitate pastoral-liturgică, cultural-misionară şi social-filantropică pe care o desfăşuraţi”, a spus profesorul Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, prezent la eveniment.

even 01ÎPS Ioachim a primit în dar din partea preoţilor slujitori de la Catedrala Arhiepiscopală o icoană a Sfintei Parascheva, precum şi multe flori din partea celor care îl apreciază pentru activitatea desfăşurată. Ierarhul a mulţumit celor care i-au fost şi îi sunt alături în lucrarea încredinţată de Dumnezeu în această eparhie. „Mulţumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi celorlalţi ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii noastre, pentru frumoasele mesaje trimise cu acest prilej. Sunt multe de spus, multe de împlinit de acum înainte, iar ceea ce contează este dacă Dumnezeu se va recunoaşte în activitatea noastră. Și acum, după 15 ani, simt că mitra primită atunci este asemeni unei coroane de spini care presupune osteneli şi multe neodihne în Biserica Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Florile pe care le-aţi oferit cu atâta dragoste reprezintă faptele şi împlinirile pe care le-am săvârşit împreună. Tot ce am împlinit a fost cu lucrarea şi cu voia Celui de Sus”, a spus ÎPS Ioachim.

Mesaje de felicitare pentru cei 15 ani de slujire au fost trimise şi de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, şi PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0