Federația „Solidaritatea Sanitară” cere retragerea  OUG 13/2017

HomeSocial

Federația „Solidaritatea Sanitară” cere retragerea OUG 13/2017

 

Guvernul-Romaniei1Într-un comunicat de presă remis redacției noastre, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Guvernului retragerea OUG 13/2017, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, și concentrarea pe adevăratele probleme ale cetățenilor:

„Considerăm că altele sunt urgențele țării, exemplele fiind suficient de multe:

Urgentă este corectarea greșelilor grosolane din legea 250/2016, făcută «pe genunchi», fără respectarea principiilor de salarizare și normelor de tehnic legislativă!

Urgentă este situația tuturor  șefilor de secții din spitalele publice din țară, care își dau demisia deoarece au acum salariile mai mici decât subordonații lor! În situația asta se află marea majoritate a funcțiilor de conducere din spitalele publice.

Urgentă este situația muncitorilor din clinic, care au salariile mai mici decât cei din neclinic!

Urgentă este situația spitalelor publice, care nu au banii necesari pentru acoperirea salariilor angajaților și acordarea tratamentelor către pacienți!

Urgentă este elaborarea Regulamentului de sporuri, pentru a trece de la drepturilor salariale teoretice, acordate electoral dar existente doar pe hârtie, la concretizarea lor!

Urgentă este negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel de sector sanitar, care să asigure cadrul normal de desfășurare a activităților!

Urgentă este elaborarea legii malpraxisului, pentru a clarifica drepturile și obligațiile personalului și ale pacienților!

Urgentă este modernizarea spitalelor din România!

Urgentă este reforma finanțării sistemului sanitar, pentru a asigura servicii de calitate pacienților!

Urgentă este depolitizarea conducerii spitalelor!

Urgente sunt multe alte măsuri, care au o importanță considerabil mai mare decât apărarea unor trepăduși politici!

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0