Federația Română de Atletism va înființa la Roman un Centru Olimpic de Aruncări

Home

Federația Română de Atletism va înființa la Roman un Centru Olimpic de Aruncări

 

Joi, 21 mai, la Roman, a avut loc, în prezența președintelui Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, și a primarului Lucian Micu, stabilirea detaliilor contractului de parteneriat ce se va încheia în vederea construirii Centrului Olimpic de Aruncări, bază sportivă care va fi amenajată pe terenul de sport al fostului Grup Școlar Industrial „Construcții de Mașini” (Liceul nr. 1), informează reprezentanții Primăriei Roman.

În baza acestei asocieri, ce urmează a fi supusă dezbaterii Consiliului Local Roman, Federația Română de Atletism va asigura investițiile necesare bunei desfășurări a antrenamentelor și competițiilor de atletism la aruncări, care presupun realizarea cuștii omologate pentru aruncarea discului și ciocanului, a cercului omologat pentru aruncarea discului și ciocanului și a suprafeței sintetice pentru sectoarelor de aruncări (suliță, disc, ciocan, aruncarea greutății).

„Este o veste importantă nu doar pentru iubitorii sportului, ci chiar pentru întreaga comunitate, care, încă o dată, demonstrează că are forța și experiența pentru a implementa proiecte sportive de anvergură. Odată cu prezența la Roman a președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, s-au stabilit detaliile asupra contractului de finanțare a investiției, care se ridică la peste 250.000 de lei și care va fi suportată de Federația Română de Atletism, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Noi vom realiza aleile de acces, iluminatul și vom asigura și amenajarea peisagistică a zonei. Acest proiect va aduce un plus mișcării sportive din Roman, pe care, în ultimii doi ani, am dezvoltat-o în mod continuu, și va oferi și o perspectivă nouă asupra promovării la nivel național și internațional a orașului nostru. Mă bucur că și sportivii și profesorii romașcanii au apreciat acest demers și sper ca de la Roman să vină numai medalii strălucitoare”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conform draftului de contract ce urmează a fi aprobat și semnat, Federația Română de Atletism (FRA) va avea dreptul să desfășoare antrenamente și să organizeze competiții de atletism la aruncări pe durata existenței Centrului. Administrația publică locală își va menține dreptul de proprietate asupra terenului pus la dispoziție Federației pe durata existenței Centrului.

Prezent la Roman, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a apreciat că investiția poate fi finalizată la sfârșitul acestei veri, când profesorii și sportivii romașcani din domeniu au promis organizarea unui eveniment care să relanseze mișcarea atletică la nivel național.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0