Prima paginăSport

Fârţescu, Cobuz, Fărcăşel şi Grumăzescu, pe podium la Cupa Emy

Dimensiune text

Premianţii au fost răsplătiţi de sponsorul Marcel Iacob.

Ediţia 2014 a Cupei Emy, turneu de tenis de câmp de categoria I, organizat de Tenis Club Municipal Roman, s-a încheiat săptămâna trecută fără ca vreun sportiv din Roman să urce pe prima poziţie.

Dintre cele şapte jucătoare înscrise în concurs la grupa zece ani, patru sunt din Roman, iar trei dintre ele s-au calificat pe tabloul final sistem şah. Alexandra Fârţescu, de la Clubul Atletic – favorită numărul 1, a ocupat locul secund. A câştigat două partide, cu Ioana Moise (TCM Roman), 6-3, 6-1, respectiv Riana Cobuz, scor 6-4, 6-4. A pierdut, 0-6, 0-6, în favoarea Mariei Secară (Coreco Iaşi), cea care avea să ocupe primul loc. Riana Cobuz (TCM) a prins doar locul al treilea, tot cu două victorii pe tabloul final, deşi una dintre acestea a fost la prima clasată, Maria Secară, scor 6-3, 7-6 (1). În cel de al treilea meci, Riana a întrecut-o pe Ioana Moise (TCM Roman), ocupanta locului al patrulea, cu 7-5, 1-6, 6-4.

La grupa 12 ani, tot feminin, Adela Fărcăşel (TCM), favorită numărul 4, a avut un prim tur liber apoi a învins-o în sferturi cu 6-0, 6-0 pe Ilinca Drelciuc (Condor Piatra Neamţ), învingătoare în turul anterior cu 2-6, 7-6, 6-3 în meciul cu Anca Pintilie (TCM). Patricia Netedu (TCM) a câştigat în optimi, 6-1, 6-2 cu Ana Maria Vlasie (Master Bucureşti), dar a pierdut meciul următor: 2-6, 5-7 cu Smaranda Tasmoc (Giglio Iaşi). Fărcăşel a fost singura romaşcană ajunsă în semifinale, fază a competiţiei în care a fost eliminată de Maria Andrei (Coreco Iaşi) – favorita principală şi învingătoare în acest turneu -, scor 0-6, 1-6.

În concursul băieţilor, grupa 12 ani, doar George Grumăzescu (CA), favorit principal, a reuşit să ajungă în semifinale, după victoria din sferturi, 6-2, 6-0, cu Eduard Schipor (Coreco Iaşi). George a pierdut în penultimul act, 3-6, 6-7 (5), la suceveanul Vasile Filip, surpriza turneului şi câştigătorul acestuia.

Petru Doboş (CA) a fost învins în primul tur de Eduard Schipor, Matei Moisă (TCM) a fost eliminat în primul tur. George Toader (TCM) a pierdut în sferturi la Matteo Maxim Maxim (SCM Bacău), 2-6, 2-6, fază în care a fost eliminat şi Victor Grigoraş (TCM), 2-6, 1-6 cu Ștefan Alistar (Dinamo Braşov), favoritul numărul 2.

„Suntem bucuroşi că am putut organiza şi în acest an turneul, cu sprijinul domnului Marcel Iacob, sponsorul nostru, care a oferit premii tuturor învingătorilor. Mulţumesc din suflet pentru ajutorul acordat în formarea micilor tenismeni!”, a afirmat Simona Bălan, director de concurs.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0