Prima paginăActualitate

Fărcăşel, condamnat la închisoare pentru şantaj

Dimensiune text

Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a dat o condamnare cu executare. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel. Ovidiu Fărcăşel a fost trimis în judecată de Parchetul General în 2013. Acesta a stat în arest preventiv patru luni. 

Romaşcanul Ovidiu Fărcăşel, judecat pentru că a şantajat o tânără ofiţer SRI, a fost condamnat la închisoare cu executare. Hotărârea Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti poate fi atacată cu apel. Instanţa de fond a considerat că Ovidiu Fărcăşel se face vinovat de „infracţiunea de şantaj, în formă continuată”, „infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri, în formă continuată” şi „infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor”. Pentru şantaj în formă continuată, Fărcăşel a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare. „În temeiul articolului 67 Cod Penal, interzice inculpatului pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale, cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată B. Camelia şi de a se apropia de aceasta şi dreptul de a se apropia de locuinţa acesteia”, se arată în decizia instanţei.

Pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri în formă continuată, Fărăcăşel a primit pedeapsa de un an de închisoare. Tot atât a primit şi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. De altfel, trei ani după executarea pedepsei principale, Ovidiu Fărcăşel nu va avea dreptul de a „deţine, purta şi folosi orice categorie de arme”.

Întrucât faptele săvârşite sunt concurente, instanţa a contopit pedepsele, urmând ca „inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, doi ani şi şase luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din celelalte pedepse, respectiv opt luni, rezultând o pedeapsă de trei ani şi două luni închisoare, la care se adaugă pedeapsa amenzii penale de 3.000 lei.” Amenda penală a fost dată pentru abuz de încredere, în 2013, dar Ovidiu Fărăcăşel deja a achitat-o. În plus, din pedeapsa totală se deduce durata reţinerii şi arestului preventiv din cauză, de la 5 noiembrie 2013 la 3 aprilie 2014.

Acum, Fărcăşel se află sub control judiciar şi nu va fi încarcerat decât în cazul în care şi Curtea de Apel îl va găsi vinovat şi îl va condamna cu executare sau în cazul în care niciuna dintre părţile implicate nu va ataca decizia Judecătoriei Sectorului 3 şi aceasta va rămâne definitivă şi irevocabilă.

Reamintim faptulă că Ovidiu Fărăcăşel a fost trimis în judecată în noiembrie 2013 pentru că ar fi şantajat-o pe fosta iubită – o tânără ofiţer SRI – deoarece aceasta a vrut să rupă relaţia cu el. Procurorii Parchetului General au arătat că romaşcanul a creat trei conturi false pe Facebook, apoi a postat fotografii nud ale ei pe acele conturi; în plus, a postat anunţuri pe şase site-uri cu fotografii nud, în care ea ar fi oferit servicii sexuale contra cost, dând ca numere de contact numărul ei de telefon şi numărul de telefon al tatălui ei, ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău. O altă metodă pe care Fărcăşel a folosit-o pentru a o discredita pe tânără a fost să împartă 150 de flyere cu o poză cu explicite conotaţii sexuale, textul fiind similar anunţurilor postate pe site-urile cu escorte. Flyerele au fost împărţite în oraşul Buhuşi, oraş în care locuiesc părinţii Cameliei B.

La începutul lunii noiembrie 2013, acasă la Fărcăşel a fost făcută o percheziţie. Anchetatorii au ridicat de la locuinţa lui Fărcăşel mai multe telefoane, camere video, unităţi de calculator şi aproape 400 de flyere din seria celor împărţite la Buhuşi şi despre care anchetatorii susţin că erau pregătite pentru a fi împărţite în Bucureşti.

După percheziţie, Fărcăşel a fost arestat preventiv, iar la scurt timp a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, distribuirea de materiale obscene în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor – după ce la percheziţie i-au fost găsite mai multe cartuşe pentru o puşcă de vânătoare.

Ovidiu Fărcăşel a negat acuzaţiile aduse şi a susţinut că i-a oferit bani tinerei pentru „serviciile” prestate. În plus, a spus că a primit ameninţări de la tatăl Cameliei B. şi susţine că tânăra i-a furat mai multe lucruri din casă. Camelia B. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0