Fără spectacole de Crăciun și de Revelion la Roman, în acest an

HomeSocial

Fără spectacole de Crăciun și de Revelion la Roman, în acest an

 

Manifestările tradiționale organizate de municipalitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, precum Târgul de Crăciun sau spectacolul de Revelion din Piața „Roman Vodă”, nu mai sunt pe agenda autorităților locale în acest an, din cauza pandemiei, conform afirmațiilor primarului municipiului Roman, Leonard Achiriloaei. Atmosfera specifică din oraș va fi, totuși, marcată prin ornamentele de Crăciun, care au început deja să fie instalate pe stâlpii din oraș.

„În această perioadă, după cum unii dintre dumneavoastră ați văzut, am demarat montarea instalațiilor de iarnă. Aceste instalații le-am avut în dotare în acest an, nu s-au achiziționat alte instalați noi, având în vedere și momentul delicat în care ne aflăm. În momentul de față, nu sunt aprobate niciun fel de activități privind organizarea de târguri sau manifestări pentru sărbătorile de iarnă. Am înțeles că inclusiv Președenția a spus că și sărbătoarea de 1 Decembrie va fi una solemnă, de marcare a momentului, fără activități publice, din păcate. Dar cred că măcar acest «lux» pe care ni-l permitem, acela de a avea o lumină ambientală specifică sărbătorilor, e de datoria noastră”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Primarul a adăugat, referitor la sugestiile vehiculate în spațiul public privind utilizarea căsuțelor folosite în anii trecuți la Târgul de Crăciun pentru comercianții din Piața Smirodava, că nu se pune problema utilizării căsuțelor în acest scop. „Eu nu știu să aibă încălzire aceste căsuțe. Soluția trebuie să fie una și normală, și logică. Nu știu dacă această căsuță ar fi mai bună decât un cort, pentru că în căsuță, să zicem, poate să încapă o singură tarabă, dacă ar fi să punem astfel de căsuțe”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Și autoritățile județene au anunțat, în această săptămână, prin președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, că s-a renunțat în acest an la organizarea Târgului de Crăciun de la Piatra Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0