Fără repetenți la titularizare

Schimbarea metodologiei pentru examenul de titularizare din acest an le dă candidaților șansa de a obține note mai mari decît în anii trecuți.

 

 

Media cu care aceștia vor concura pentru posturi este formată, conform normelor introduse, 75% din nota obținută la proba scrisă și 25% din nota pe care aceștia o vor obține la inspecția la clasă, obligatorie înainte de participarea la proba scrisă. Este de așteptat, cel puțin în cazul candidaților care au deja experiență la catedră, să se obțină o notă mare din partea comisiei care va asista la lecție. Astfel, un candidat care ia nota 4 la proba scrisă va intra în competiția pentru un post cu media 5,5 dacă obține nota 10 la lecția susținută la clasă.

Concursul de titularizare se va da, în acest an, în 18 centre, proba scrisă urmînd să aibă loc în toate centrele la aceeași dată, 2 august. Subiectele pentru proba scrisă nu vor mai fi elaborate la Ministerul Educației, ci în cadrul comisiilor de specialitate de la nivelul fiecărui centru de examen. Deși proba scrisă se desfășoară simultan în toate centrele, un candidat poate viza mai multe posturi.

„În prima etapă de repartizare, candidatul nu poate opta decît pentru postul vizat în centrul în care a susținut și examenul. Dacă nu obține acel post, poate intra în a doua etapă de repartizare, cînd poate opta și pentru posturile din alte centre”, a spus inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu este adevarat! daca nu ia nota 5 si la scris si la inspectie este picat!! cititi metodologia!! Schimbati si titlul si continutul!! Nu e corect!!