Fără foc de artificii la Roman de Revelion, în acest an

HomeSocial

Fără foc de artificii la Roman de Revelion, în acest an

Autoritățile locale nu vor organiza în acest an manifestări de amploare cu ocazia sărbătorii Crăciunului și de Revelion, așa cum au fost organizate în anii anteriori, din cauza măsurilor speciale de restricții adoptate pe timpul pandemiei.

Astfel, conform declarațiilor primarului municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în acest an nu vor mai putea fi organizate nici concertul de Revelion, nici focul de artificii, nici Târgul de Crăciun din Piața „Roman Vodă”. Totuși, ca în fiecare lună decembrie, municipalitatea îi va sărbători pe romașcanii care împlinesc 50 de ani de căsătorie, în cadrul evenimentului „Nunta de Aur” – doar că într-un format restrâns în acest an –, iar „Caleașca lui Moș Crăciun” le va putea aduce daruri copiilor. De asemenea, există discuții despre posibilitatea amenajării patinoarului, în parcarea din zona Colegiului Național „Roman-Vodă”.

„S-a demarat activitatea deja consacrată sub denumirea de «Nunta de Aur» și aș vrea să fac precizarea că această acțiune, anul acesta, va îmbrăca o altă formă, având în vedere că măsurile de restricție sunt în vigoare, activitatea se va desfășura fără partea de socializare – momentul va fi marcat doar printr-o felicitare directă a acelor persoane care urmează a se înscrie pentru acest eveniment”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei. Pentru înscrierea la eveniment, romașcanii care au împlinit 50 de ani de căsătorie se pot înscrie la sediul Primăriei – Biroul Unic, până la data de 15 decembrie, având asupra lor copie după certificatul de căsătorie și copie după cărțile de identitate (buletine) ale ambilor soți.

„Ne-am dorit să putem face câteva acțiuni de Sărbători. Ne-am interesat dacă se poate amplasa patinoarul, suntem în discuții cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și vom stabili modul în care putem să organizăm și să amplasăm un patinoar. Ne gândim ca, și în acest an, copiii să se poată bucura de Caleașca lui Moș Crăciun în municipiul Roman – cu respectarea, la fel, a unor rigori impuse de aceste măsuri mai speciale. Clar, manifestări de amploare și care generează prezența unui număr mare de persoane nu vor fi admise în această perioadă”, a mai adăugat primarul Leonard Achiriloaei.

Acesta a mai precizat că iluminatul ornamental de sărbători în centrul municipiului Roman – Primărie, centru și părculețul din Piața „Roman-Vodă” va fi pornit în acest weekend.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0