Prima paginăActualitate

Familia cu zece copii din satul Chilii, ajutată de un romașcan cu suflet

Dimensiune text

Ajutorul familiei Achiței, din satul Chilii, din comuna Valea Ursului, a venit din partea romașcanului Sorin Chiriac, managerul societăților Caremil și Smirodava.

 

 

Campania cotidianului „Ziarul de Roman”, inițiată în vederea ajutorării semenilor noștri aflați în dificultate, a avut ecou. Cazul familiei Achiței din satul Chilii, comuna Valea Ursului, greu încercată în urma decesului tatălui celor nouă copii, al zecilea urmând a se naște peste două luni, a fost prezentat în ediția din 26 aprilie a Ziarului de Roman. Impresionat de situația copiilor, un romașcan cu suflet, Sorin Chiriac, managerul societăților Caremil și Smirodava, a oferit sprijin familiei. Suma donată, 400 de lei, a fost transformată în alimente, care au fost oferite de redactorii cotidianului „Ziarul de Roman” familiei Achiței. Hăinuțele noi, de Paști, donate de familia Chiriac, poate că le vor aduce copiilor bucuria necunoscută lor de când au venit pe lume.

 

Casa de la marginea satului Chilii, proaspăt văruită, nu are nici gard, nici ușă la intrare. „Suntem prea săraci ca să ne temem ca ne-ar putea fura ceva”, spune mama copiilor, anticipând întrebarea pe care doream să i-o adresăm. Sărăcia care domnea în casă ne-a întărit convingerea că ajutorul a ajuns la locul potrivit. „Noi trăim din mila oamenilor. Muncesc cu ziua pe la vecini, iar ei îmi dau de mâncare pentru copii. Ne este foarte greu, dar niciodată nu aș putea să mă despart de copiii mei”, a spus femeia.

Bucuria mamei și a copiilor a fost nespus de mare la primirea pachetelor. „Nu credeam să mai știe cineva de necazul nostru. Se întâmplă o minune cu noi. Nu mi-aș fi putut permite niciodată să pun pe masă atât de multe bunătăți, câte am primit. Probabil că tatăl copiilor se roagă de acolo de sus, din Cer, pentru ca noi să putem să ne descurcăm”, a spus mama copiilor.

Donația omului de afaceri romașcan a făcut posibil ca membrii familiei Achiței să poată beneficia de o masă creștinească. „Ne bucurăm foarte mult pentru ce am primit. Nu știm cum să mulțumim familiei care ne-a ajutat”, a spus mama copiilor. În pachete, familia Achiței a găsit zahăr, ulei, făină de porumb și grâu, orez, carne de pui și de porc, paste, cartofi, ceapă, pâine, cozonaci, dulciuri. „A doua zi de Paști se iese la cimitir. O să oprim niște cozonac ca să dăm de pomană pentru Dan, tatăl copiilor”, a spus femeia.

Gestul deosebit al romașcanului a reînviat speranța familiei Achiței.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • daca pentru nici o suta de euro faceti un articol la ziar eu dau dublu si nu vreau sa-mi scrieti numele.rusine ziarul de r…..

  • User 8 ani

    Pai da banii si nu te mai c**a atat pe tine. N-ai vazut ca este o campanie a Ziarului? In loc sa te bucuri ca mai sunt si oameni cu bani care ajuta necajitii, faci scandal ca apare numele donatorului in ziar. O fapta buna nu trebuie impartasita si cu altii?
    Bravo domnului Chiriac pentru donatie. Sa i se intoarca inzecit!