Facilităţi pentru bolnavii cu afecţiuni respiratorii

Dimensiune text

Medicul pneumolog Gabriela Popovici

Medicul pneumolog Gabriela Popovici

Pacienţii care se adresează ambulatoriului de specialitate al secţiei Pneumologie beneficiază de consultaţii şi analize gratuite şi de reţete compensate.

Pacienţii care se adresează cabinetului de Pneumologie din ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman pot beneficia de mai multe facilităţi. Cabinetul din ambulatoriu nu este unul nou, dar, în ultima perioadă, a început să se pună accent pe activitatea acestor cabinete. O noutate ar fi că, începând cu luna iunie, a fost introdusă o evidenţă a pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care, pe baza unor consultaţii programate, nu mai au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie. În plus, ei beneficiază de reţete compensate şi gratuite, dar şi de analize medicale.

„Pacienţii care se prezintă la cabinetul nostru, cu trimitere de la medicul de familie, beneficiază gratuit de consultaţie, de reţetă compensată şi de scrisoarea medicală care se eliberează către medicul de familie. Aici se pot adresa pacienţii cu toate afecţiunile respiratorii, iar acolo unde depistăm că poate fi vorba de tuberculoză, îi dirijăm către dispensarul TBC din Policlinică. Prin contractul pe care îl are spitalul cu casa de asigurări, acum sunt luaţi în evidenţă bolnavii cu afecţiuni cronice, cum ar fi BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică), bronşiectazii, tumori pulmonare şi astm bronşic”, a declarat medicul pneumolog Gabriela Popovici, coordonatorul ambulatoriului de specialitate al secţiei Pneumologie.

Potrivit acesteia, odată luaţi în evidenţă, aceşti pacienţi sunt programaţi la consult din trei în trei luni, fără a mai fi nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie. Consultaţia poate fi efectuată şi mai devreme, tot în regim de gratuitate şi tot cu reţetă compensată. „Dacă pacientul face o infecţie respiratorie acută, atunci el poate fi consultat mai devreme de trei luni. Pacienţii pot beneficia de spirometrii şi electrocardiograme gratuite. De asemenea, putem elibera bilete de trimitere către cabinetele medicilor specialişti aflaţi şi ei în contract cu casa de asigurări. În acest fel, se încearcă reducerea internărilor numai la cazuri grave, obligatorii. Dacă pacientul prezintă afecţiuni acute, există posibilitatea internării pe secţie pentru 12 ore, timp în care primeşte tratament gratuit, reţetă compensată şi concediu medical”, a mai explicat medicul pneumolog Gabriela Popovici.

Ambulatoriul de specialitate al secţiei Pneumologie se află la parterul spitalului, iar pentru evitarea aglomerației, pacienţii sunt rugaţi să se programeze la numerele de telefon 0786.76.43.60 sau 0744.66.07.40

Programul este zilnic între orele 8-11, iar numărul maxim de consultaţii este de 12.COMENTARII

WORDPRESS: 0