HomeCultural

Expoziție temporară la Muzeul de Artă din Roman

Muzeul de Artă din Roman găzduiește expoziția temporară de artă plastică semnată de pictorul bîrlădean Nelu Grădeanu.

 

 

Am avut bucuria să contemplu și să scriu de nenumărate ori despre creația acestui pictor bîrlădean. Este un artist care și-a conturat un stil propriu, dăruind creațiilor sale o personalitate inconfundabilă, un penel pe care îl înmoaie, mereu, cînd în adîncimile sfinte ale sacralității, cînd în revărsările orizontalice ale culorilor din jur. Penelul pictorului Nelu Grădeanu poartă, la un capăt al lui, o picătură de culoare, iar la partea cealaltă, prefigurarea simbolică a două palme de om, contopite în simetria intimă a rugăciunii și creației plastice„, spune profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu despre pictorul expozant.

Expoziția cuprinde 28 de picturi realizate în ulei pe pînză, 26 cu tematică florală și două portrete.
Pictorul Nelu Grădeanu nu este la prima expoziție personală la Muzeul de Artă din Roman. El a mai expus și în anii 1995 și 1997, cînd a venit la Roman cu o expoziție de icoane, Nelu Grădeanu fiind, de fapt, un pictor iconar„, a declarat muzeografa Mihaela Ciobanu, responsabila Muzeului de Artă din Roman.

Expoziția va poposi la Roman pînă pe 10 octombrie. Vizitatorii pot admira o expoziție plină de culoare, iar colecționarii pot achiziționa cîteva dintre tablourile expuse, la prețuri între 100 și 700 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0