[FOTO] Exercițiu al pompierilor romașcani, pentru stingerea unui incendiu la stația Petrom

HomeActualitate

[FOTO] Exercițiu al pompierilor romașcani, pentru stingerea unui incendiu la stația Petrom

Miercuri seară, 26 ianuarie, pompierii romașcani au desfășurat un exercițiu privind intervenția în caz de incendiu la stația de alimentare cu carburanți Petrom din Roman, de pe DN 2 – E 85, informează ISU Neamț.

Conform scenariului exercițiului, în jurul orei 19:00, prin apel la 112, dispeceratul ISU a fost înștiințat de un angajat al stații de distribuție carburanți Petrom despre producerea unei explozii urmată de un incendiu la un autoturism ce alimenta la una din pompele stației. Din informațiile oferite de apelant în interiorul autoturismului a fost surprinsă o persoană, existând posibilitatea propagării incendiului la pompele de carburanți învecinate și la sediul administrativ al stației.

Incendiul s-a produs ca urmare a nerespectării normelor cu privire la fumatul în locuri nepermise de către un client ce a dorit să efectueze alimentarea cu benzină într-un recipient din plastic, fapt ce a dus la aprinderea vaporilor de combustibil, explozia recipientului şi a autoturismului lângă care se afla. Datorită suflului exploziei este afectată partea laterală a sediului administrativ.

La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Roman. Echipaje din cadrul IPJ Neamț au asigurat fluidizarea traficului în zonă,  având în vedere că evenimentul s-a produs pe E 85. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în zona în care s-a produs incendiul.

Persoana care alimenta a suferit arsuri şi traumatisme ușoare la nivelul capului, fiind evacuată într-o zonă sigură de către un angajat al stației, până la sosirea forțelor de intervenție. Ulterior a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la CPU Roman. Persoana surprinsă în autoturism a suferit arsuri și traumatisme, fiind în imposibilitatea de a se autoevacua. După ce au localizat incendiul și s-a putut interveni, pompierii au scos din interiorul autoturismului a doua victimă. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție, comandantul acțiunii este informat despre faptul că un angajat al societății este de negăsit, probabil este surprins de elementele de construcție deplasate ale pavilionului administrativ. A fost chemată în sprijin echipa canină din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
Echipa de căutare-salvare, împreună cu echipa canină, a găsit victima surprinsă sub elementele de construcție. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la CPU Roman. Forțele de intervenție au lichidat incendiul.

După finalizarea exercițiului, angajații stației de carburanți au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a unui stingător. Astfel au fost desfășurate activități practice de folosirea unui stingător pentru stingerea unui incendiu la tavă, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

La exercițiul desfășurat miercuri seară au participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ – cu două autospeciale pentru stingere, două ambulanțe SMURD (EPA, TIM), o autospecială pentru descarcerare și două autoturisme de serviciu, cu 15 de cadre militare, reprezentații Petrom, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Roman.

 

 

 

Foto: ISU Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0