Prima paginăEducatie

Examen de „certificare” în învățămînt

Dimensiune text

150 de cadre didactice din județ, aflați la început de carieră, au susținut marți, 17 iulie, examenul de definitivat.

 

Pentru aceștia a fost organizat un singur centru de examen, la Școala nr. 3 din Piatra Neamț, iar subiectele au fost unice pe țară, find elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare. Pentru a promova examenul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7. În județul Neamț, examenul a fost susținut la 33 de discipline, lucrările urmînd a fi repartizate spre corectare către cele șase centre de evaluare stabilite la nivel național, la București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj și Iași.

Afișarea rezultatelor se va face luni, 23 iulie. Depunerea contestațiilor este programată în intervalul 23 – 24 iulie, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pe 26 iulie. Orice candidat care nu promovează examenul din prima încercare are dreptul de a-l susține de maxim trei ori, în cinci ani.
Dacă după șapte ani de la debutul activității de predare nu a obținut definitivatul, un profesor titular își pierde titulatura și va fi nevoit să participe din nou la Examenul de Titularizare. În schimb, cadrele didactice care promovează examenul vor fi trecute la o treaptă superioară de salarizare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0