Examen de capacitate preoțească la Roman, în luna noiembrie

HomeReligie

Examen de capacitate preoțească la Roman, în luna noiembrie

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se organizează luni, 1 noiembrie, la Centrul eparhial Roman, sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească pentru tinerii absolvenți de Teologie, fii duhovnicești ai eparhiei, informează reprezentanții Arhiepiscopiei.

Comisia de examinare va fi alcătuită din preoți consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, precum și din profesori de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman. Candidații vor susține testul psihologic, probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică, apoi examenul oral la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică. Înscrierile se pot face până la 29 octombrie, la secretariatul Centrului eparhial.

„Examenul de capacitate are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite în instituțiile de învățământ teologic din cadrul Patriarhiei Române, pentru a fi utilizate în viața pastoral-misionară, potrivit cerințelor vremii”, arată reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0