Examen de capacitate preoțească, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

HomeReligie

Examen de capacitate preoțească, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se organizează, în data de 24 octombrie, la Centrul eparhial Roman, sesiunea de toamnă a examenului de Capacitate preoțească pentru tinerii absolvenți de Teologie, fii duhovnicești ai eparhiei, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Comisia de examinare va fi alcătuită din preoți consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, precum și din profesori de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman. Candidații vor susține testul psihologic, probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică, apoi examenul oral la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică. Perioada de înscriere este 19 septembrie – 21 octombrie 2022, la secretariatul Centrului eparhial.

Examenul de capacitate are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite în instituțiile de învățământ teologic din cadrul Patriarhiei Române, pentru a fi utilizate în viața pastoral-misionară, potrivit cerințelor vremii. Informații privind documentele necesare pentru alcătuirea dosarului de înscriere la examenul de capacitate preoțească se pot obține la tel. 0728880504, preot Daniel Alexandru Zamfir, Consilier administrativ bisericesc, iar tematica poate fi consultată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Sectorul administrativ”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0