Prima paginăSport

Evoluția handbalistelor CSM Roman în partidele echipelor naționale de săptămâna trecută

Evoluția handbalistelor CSM Roman în partidele echipelor naționale de săptămâna trecută

Dimensiune text

 

În cursul săptămânii trecute, în Europa au avut loc meciuri ale echipelor naționale de handbal feminin, contând pentru grupele de calificare la Campionatul European din 2018. Trei componente ale echipei CSM Roman au fost convocate la loturile naționale: Ana Maria Popa, Teja Ferfoljia (Slovenia) și Viktoriya Tymoshenkova (Ucraina).

Ana Maria Popa a evoluat în ambele partide pe care naționala României le-a disputat în această rundă de calificare în grupa 4, miercuri, 27 septembrie, acasă, împotriva Austriei (36-25), și duminică, în deplasare, împotriva Portugaliei (32-16), marcând câte un gol în fiecare dintre cele două meciuri. După primele două partide, România este pe primul loc în grupă, 4 puncte, urmată de Rusia și Austria, câte 2 puncte, și Portugalia, 0 puncte. Următoarea rundă a grupei se va disputa în luna martie a anului viitor și va include meciurile: Rusia – România și Portugalia – Austria (21/22 martie) și România – Rusia și Austria – Portugalia (24/25 martie).

 

Teja Ferfoljia a evoluat pentru Slovenia în ambele partide din prima rundă de calificare a grupei 5. Miercuri, 27 septembrie, Slovenia a pierdut în deplasare împotriva Danemarcei, 22-28, în care Ferfoljia a marcat un gol și a primit un cartonaș galben. Duminică, 1 octombrie, Slovenia a înregistrat un rezultat de egalitate, pe teren propriu, în fața Cehiei. Teja Ferfoljia a marcat două goluri, a primit un cartonaș galben și o eliminare de două minute. În grupa 5, lider este Danemarca (4 puncte), urmată de Cehia (3 puncte), Slovenia (1 punct) și Islanda (0 puncte).

 

În grupa 1, reprezentativa Ucrainei, pentru care a evoluat și portarul Viktoriya Tymoshenkova, a înregistrat o înfrângere miercuri, în deplasare, în fața Norvegiei, 22-35, și a învins Croația duminică, 1 octombrie, pe teren propriu, 26-22. Grupa este condusă de Norvegia (4 puncte), urmată de Croația și Ucraina (câte 2 puncte) și de Elveția (0 puncte).

 

Campionatul European de Handbal se va disputa în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2018, în Franța. După această pauză competițională din Liga Națională feminină, datorată acțiunilor loturilor naționale, CSM Roman va evolua sâmbătă, 7 octombrie, în campionat, în deplasare, pe terenul AHCM Slobozia.

 

 

Foto: Facebook, Federația Română de Handbal, Mircea Roșca / www.ActionFoto.ro, Federația Slovenă de Handbal, Federația Ucraineană de Handbal

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0