HomeRoman

Evenimentul medical al anului are loc la Roman

La începutul lunii aprilie, municipiul Roman va fi gazda unui eveniment medical de anvergură. În perioada 6-8 aprilie, Colegiul Medicilor din România, filiala Neamț, și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, organizează, la Roman, a VII-a ediție a Zilelor Medicale Nemțene.

 

 

Este pentru a treia oară cînd această manifestare se organizează în municipiu, iar la ea sînt așteptați să participe peste 200 de medici și circa 800 de asistenți medicali din județ și nu numai. În cele trei zile ale evenimentului se vor prezenta 56 de lucrări din toate domeniile medicale, în prezența oficialităților locale, parlamentari și nume sonore din domeniul medicinei.

Evenimentul va avea loc la Hotel Mariko Inn, care, de altfel, este și sponsorul principal. Contăm pe prezența a 200 de medici și 800 de asistenți medicali. Cele mai multe dintre lucrările înscrise în cadrul manifestării sînt ale cadrelor medicale din Neamț, însă vor fi și lucrări prezentate de profesori ieșeni. Pînă acum, și-au anunțat prezența profesor doctor Eugen Tîrcoveanu, șeful Clinicii I Chirurgie Iași, profesor doctor Viorel Scripcaru, de la Clinica III Chirurgie Iași, conferențiar doctor Alexandru Grigorovici, tot de la Clinica III Chirurgie, precum și cinci cadre universitare de la Universitatea de Medicină din Iași. De asemenea, și-a anunțat prezența și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, doctorul Cristian Irimie. Este unul dintre cele mai importante evenimente din viața medicală și sperăm să fim la înălțime, așa cum am fost de fiecare dată„, a declarat medicul chirurg Dan Gabriel Arvătescu, șeful secției Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0