HomeReligie

Eveniment de excepție la Pildești

Joi, 16 august, credicioșii romano-catolici din zona Romanului sînt chemați la un eveniment unic. În prezența a mai mulți episcopi, preoți și credincioși, începînd cu ora 11.00, va avea loc consacrarea altarului și sfințirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești.

 

Liturghia, care va fi prezidată de PS Petru Gherghel, va fi transmisă video prin internet. După ce credincioșii din această comunitate au crescut ca număr, biserica veche devenind neîncăpătoare, părintele Petru Budău a pus piatra de temelie la o nouă biserică în luna mai 1996 și a coordonat lucrările pînă în luna august 2006. Lucrările au fost preluate și conduse de părintele Ioan Jicmon din luna septembrie 2006. În luna iulie 2012 s-au finalizat lucrările.

Credincioșii sînt chemați la Liturghie, sînt înștiințați despre evenimentele mai importante, care privesc o anumită parte a Bisericii sau pe fiecare credincios în parte, de patru clopote care sînt acționate automat, sfințite de PS Aurel Percă în ziua de 24 iunie 2012.

Comentarii

WORDPRESS: 0