HomePolitica

„Eu am spus în urmă cu un an şi jumătate că Victor Ponta va fi preşedinte”

Afirmaţia îi aparţine lui Culiţă Tărâţă. Preşedintele UNPR Neamţ a prezidat o întâlnire a membrilor de partid. Ţinta UNPR pentru alegerile prezidenţiale este un procent de peste 60% în favoarea lui Victor Ponta. În Neamţ, UNPR are aproape 7.000 de membri.
Membrii de seamă ai UNPR Neamţ – cei cu vechime în partid sau persoane care au uzat de prevederile ordonanţei Dragnea -, s-au întâlnit, duminică, în sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, pentru a discuta despre chestiunile organizatorice din această campanie electorală, dar şi pentru ce va urma pe termen mediu, adică alegerile locale din 2016.

unpr 02

Preşedintele UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă a spus celor prezenţi că ţinta pentru noiembrie 2014 este câştigarea alegerilor prezidenţiale de candidatul Victor Ponta, la un scor confortabil de peste 60%. El a ţinut să mulţumească celor peste 120 de aleşi locali – consilieri locali şi judeţeni, viceprimari şi primari – care au venit în UNPR în ultimele zile şi nu s-a ferit să amintească despre problemele din alianţă, afirmând că buna organizare a UNPR Neamţ a deranjat partenerii de alianţă. „În această campanie, voi trebuie să fiţi calmi, să arătaţi că sunteţi cei mai buni, iar rezultatul va fi favorabil. Și veţi vedea că, după alegeri, viitorul prim-ministru va fi desemnat un tehnocrat care este de orientare spre UNPR şi va declara acest lucru. De altfel, eu am spus acest lucru în urmă cu un an şi jumătate, la Tazlău: că Victor Ponta va fi viitorul preşedinte al României, iar George Maior va fi premier. Important este ca noi să-l susţinem fără rezerve pe Victor Ponta la preşedenţie, în ciuda zvonurilor de tot felul. Eu am fost sunat de la Bucureşti şi am făcut bannere pe care scrie că eu îl susţin pe Victor Ponta, tocmai pentru că au fost zvonuri că Tărâţă este împotrivă”, a afirmat preşedintele UNPR Neamţ. Culiţă Tărâţă a adăugat că UNPR se bazează pe doi piloni importanţi: interesul naţional şi dialogul social.

„Mesajul cu care noi toţi trebuie să plecăm de aici îl reprezintă dezvoltarea şi consolidarea partidului la nivelul organizaţiei judeţene Neamţ şi susţinerea candidaturii lui Victor Ponta la preşedenţia României. Noi ne pliem activitatea la programul şi obiectivele partidului. Miza organizării la nivel de partid şi la nivel judeţean este aceea ca UNPR să ajungă în arcul guvernamental, capabil să-şi asume o parte de guvernare, în aşa fel încât să ajungă un partid de referinţă”, a spus Marian Enache, deputat UNPR de Neamţ.

unpr 03Chestiunile organizatorice au fost prezentate de preşedintele executiv al UNPR Neamţ. „Trebuie să ne organizăm foarte bine, să încercăm să atragem cât mai mulţi oameni la vot. Aceasta este o ocazie de a vedea câţi oameni ne mai apreciază. Aproape toţi din această sală suntem aici pentru că am fost aleşi prin vot. Deci, nu cred că mai avem în spate voturile pe care le-am primit în diferite organisme. De aceea, perioada de campanie trebuie să o folosim pentru partidul nostru şi pentru alegerea lui Victor Ponta. Este important să ne cunoască oamenii, să ştie că suntem membri ai UNPR. Vrem, pe viitor, să fim mai numeroşi în organizaţiile locale. Pregătiţi-vă acum echipele cu care veţi merge mai departe, în lupta electorală din 2016. Verificaţi echipele, fiindcă este momentul”, a prezentat Constantin Iacoban planul pentru următoarele săptămâni. Preşedintele executiv al UNPR Neamţ a fost solicitat de membrii de partid cu diverse cereri: staţii pentru maşini, afişe şi oameni în secţiile de votare.

UNPR Neamţ are, în acest moment, organizaţia cea mai puternică din ţară, cu 6.980 de membri. Reprezentanţii acestei formaţiuni politice susţin că, în viitorul Guvern, vor avea cel puţin cinci-şase secretari de stat. La alegerile locale din 2016, UNPR vrea să participe pe liste separate.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • gimi radu 10 ani ago

    tu ne’ai spus ,dar eu am sa merg si am sa imi anulez votul ! SiC!!

  • mosulica cel cumplit 10 ani ago

    Pai acuma s a dat cu Ponta domnul Tarita, este si el un traseist dupa cum vor muschii lui, face tot sa i mearga treaba lui bine ,