Prima paginăSocial

„Erasmus Days 2020”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

„Erasmus Days 2020”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

 

În perioada 15 – 16 octombrie, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman au celebrat Erasmus Days 2020.

Cu acest prilej, au fost organizate activități de diseminare a proiectului Erasmus+ „Hooked on Mathematics”. Elevii clasei a XI-a A, care au participat timp de doi ani la activitățile proiectului, au prezentat elevilor din clasa a IX-a rezultatele și impactul acestuia asupra elevilor, profesorilor și colegiului, după cei doi ani de implementare.

Proiectul s-a derulat în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020, colegiul romașcan având ca parteneri: Plunges „Saules” Gimnazija din Lituania (coordonator european), 144 Secondary School Narodni Buditeli din Bulgaria, Sehit Murat Inci Anadolu Imam Hatip Lisesi din Turcia, Go – Atheneum Da Vinci Campus din Belgia și Istituto di Istruzione Superiore „G. Lapira” din Italia. Rezultatele elevilor și profesorilor romașcani pot fi vizualizate pe site-ul proiectului, pe platforma Glogster, precum și pe Facebook, Pinterest și Twitter.

Cu acest prilej, au fost lansate alte două proiecte Erasmus+. Primul se intitulează „Healthy body, healthy mind”, care se derulează în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2022, Colegiul Tehnic „Petru Poni” având ca parteneri școlile: I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki, w Mysłowicach, Polonia (coordonator european), IES José Miguel BarandiaránBHI – Leioa, Spania și Agrupamento de Escolas Dr. Francisco Fernandes Lopes-Olhão, Portugalia, proiectul beneficiind de un buget de 23.716 euro. Cel de-al doilea proiect Erasmus+ lansat se numește „Program yourself in logic”, Colegiul Tehnic „Petru Poni” având ca parteneri școlile: Zespol Szkol Publicznych Rymanow, Visagino ,,Ziburio” Pagrindine Mokykla, Lituania, și Dimitar Talev Secondary School, Dobrich, Bulgaria, proiectul beneficiind de un buget de 28.399 de euro.

Activitățile din cadrul evenimentului „Erasmus Days” au fost diseminate și pe pagina dedicată acestor manifestări, iar un eveniment la nivel european s-a desfășurat on-line, în spațiul eTwinning Live.

„«ErasmusDays» este o inițiativă a Uniunii Europene care se adresează nu numai participanților la programul Erasmus+, ci și tuturor celorlalți actori interesați de promovarea valorilor europene și a tematicilor globale de interes: ecologie, solidaritate și incluziune socială, învățare on-line. Pentru noi a fost o oportunitate de a vorbi despre rezultatele și impactul proiectelor europene derulate în școala noastră. În anul școlar 2019 – 2020, chiar și în perioada când s-a învățat în sintem online, activitățile de cooperare internațională au continuat în cadrul proiectului Erasmus+ «Hooked on Mathematics», dar și în cadrul celorlalte trei proiecte eTwinning. Chiar în aceste zile, unul dintre proiecte a primit certificatul «eTwinning Quality Label» ceea ce ne motivează să continuăm această muncă”, a declarat profesor Mihaela Stan, coordonator proiecte în cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0