Episcopul Petru Gherghel a reînnoit invitația adresată Papei Francisc de a vizita România

HomeReligie

Episcopul Petru Gherghel a reînnoit invitația adresată Papei Francisc de a vizita România

 

PS Petru Gherghel, episcop romano-catolic de Iași, s-a aflat, la finalul lunii mai, în Italia, acolo unde a efectuat vizite pastorale în mai multe comunități ale credincioșilor romano-catolici români care trăiesc în zonele Torino și Roma, unde a și administrat taina Sfântului Mir câtorva zeci de copii și tineri români.

De asemenea, luni, 29 mai, la Vatican, episcopul diecezei de Iași a concelebrat sfânta liturghie alături de Papa Francisc, în capela reședinței sale din Casa „Sf. Marta”, după cum informează Radio Vatican. „Am rămas impresionat de pietatea şi însufleţirea cu care papa Francisc celebrează Sfânta Liturghie zilnică. Ne-a transmis celor prezenţi să fim mereu deschişi la lucrarea Duhului Sfânt”, a afirmat PS Petru Gherghel pentru Radio Vatican.

 

La saluturile finale, PS Petru Gherghel i-a oferit Sfântului Părinte o icoană a sfintei Fecioare Maria de la Cacica şi a vorbit despre aşteptata vizită a papei în România. „Am ținut să-i aduc de acasă o mică amintire, și anume imaginea Maicii Domnului de la Cacica, care ne unește pe toți sub aripile ei, și a episcopului nostru martir Anton Durcovici, fericitul. Toate acestea pentru a arăta că noi suntem într-o comuniune continuă cu el și cu dorința noastră ca, într-o zi, când Domnul va rândui, să poată să viziteze și România. Ne rugăm pentru aceasta. Chiar însuși Sfântul Părinte ne-a spus să ne rugăm pentru acest lucru și sunt bucuros pentru acest moment pe care l-am avut în care dânsul ne încurajează și ne roagă să ne rugăm să-l susținem, cu contribuția noastră umilă, dar care este importantă pentru o misiune așa de mare”, a afirmat episcopul Petru Gherghel într-un interviu acordat Radio Vatican, interviu care poate fi ascultat integral accesând acest link.

La începutul lunii mai, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat că este „aproape sigur” că Suveranul Pontif va efectua anul viitor o vizită în România și că papa Francisc a fost invitat în România de Conferinţa Episcopilor Catolici, de Preşedinţie şi de Patriarhie.

 

Foto: Episcopia Romano-Catolică de Iași

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0