Emoțiile continuă pentru tinerii nemțeni care doresc să devină subofițeri jandarmi

HomeActualitate

Emoțiile continuă pentru tinerii nemțeni care doresc să devină subofițeri jandarmi

Sâmbătă, 9 aprilie, candidații recrutați de Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț pentru concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni vor susține proba scrisă de verificare a cunoștințelor, la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț. Accesul candidaților în sălile de concurs se va face în intervalul orar 09.00 – 9.30, informează Jandarmeria Neamț.

Dintre cei 63 de candidați care s-au înscris pentru susținerea concursului de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, sesiunea martie-mai 2022, după verificarea îndeplinirii condițiilor de recrutare, a dosarelor depuse și în urma susținerii probelor eliminatorii de evaluare psihologică și a performanței fizice, doar 29 de candidați au mai rămas în concurs. Aceștia urmează să susțină proba scrisă de verificare a cunoștințelor în data de 9 aprilie, la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț.

Accesul în sălile de concurs se va face în intervalul orar 09.00 – 09.30, iar candidații trebuie să aibă asupra lor doar cartea de identitate sau pașaportul și ustensile de scris stilou sau pix cu pastă sau cerneală albastră.

Începând cu această sesiune de admitere, proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, cu 90 de întrebări, care va cuprinde: subiecte din disciplinele limba română – în proporție de 40% și limba străină pentru care a optat candidatul (limba franceză/ limba engleză) – în proporție de 15%; subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%; subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic –  în proporție de 15%.

La punctajul obținut la proba de evaluare a cunoștințelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă.

Rezultatele obținute în urma susținerii probei de verificare a cunoștințelor se vor afișa pe pagina de internet a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestație, în termen de 24 de ore de la afișarea Listei provizorie cu rezultatele obținute de candidați la proba de concurs, exclusiv la adresa de e-mail a unității de învățământ admitere@jandarmeriafalticeni.ro și se soluționează în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere. Contestațiile transmise prin altă modalitate în afara celei indicate sau pe altă adresă de e-mail nu vor fi luate în considerare.

Informațiile cu privire la desfășurarea probei de concurs sunt afișate la avizierul inspectoratului și pe pagina de internet http://www.jandarmerianeamt.ro/wp-content/uploads/2022/04/ADMITERE-PROBA-SCRISA-SCOALA-SUBOFITERI.pdf.

„Pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022 se realizează examinarea medicală. Le urăm succes tuturor candidaților!”, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0