HomeActualitateNeamt

Emilia Arcan, pregătită pentru a fi preşedintele Consiliului Județean

După ce Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, şi-a pierdut funcţia de consilier judeţean, în urma unui ordin emis marţi de Prefectura Neamţ, Emilia Arcan, vicepreşedintele CJ Neamţ, susţine că este pregătită să preia mandatul de preşedinte al instituţiei judeţene. Aceasta susţine că are experienţa necesară pentru acest lucru.

„Am primit vestea cu durere. Noi, de-a lungul acestui mandat, am avut o majoritate formată din PSD şi UNPR. Toate proiectele, la Consiliul Judeţean, au fost aprobate cu ajutorul acestei majorităţi. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar este decizia UNPR. Noi mergem mai departe cu aceeaşi majoritate, PSD-UNPR, pentru că ne permite numărul de consilieri judeţeni, avem câte zece din fiecare. În ceea ce priveşte poziţia mea, ca şi consilier judeţean cu drept de vicepreşedinte, este una normală, firească. La ora actuală sunt negocieri politice şi vom vedea cine dintre cei doi vicepreşedinţi pot să reprezinte, cu drept de preşedinte, CJ Neamţ. În ce mă priveşte, pe parcursul celor doi ani, când preşedintele Culiţă Tărâţă nu era disponibil, eu l-am reprezentat în CJ Neamţ, cu diferite dispoziţii, ori de câte ori a fost nevoie, eu i-am ţinut locul. Aşa că experienţa şi expertiza mă avantajează în acest sens”, a afirmat Emilia Arcan (foto, alături de vicepreședintele CJ Neamț, Dan Manoliu), vicepreşedinte al CJ Neamţ.

Până la alegerea unui nou preşedinte, CJ Neamţ va fi condus de vicepreşedintele Dan Manoliu, conform afirmaţiilor acestuia. „Am fost chemat de urgenţă la Consiliul Judeţean, aseară (n.r. – marţi seară) am aflat ceea ce s-a întâmplat, fiindcă eu am avut o perioadă de concediu de odihnă şi o perioadă în care am avut concediu medical. Până la alegerea unui nou preşedinte, eu voi fi cel care va conduce instituţia. Chiar dimineaţă m-am văzut cu domnul Iacoban şi am discutat despre chestiunile administrative. Mai multe nu ştiu să vă spun, fiindcă nu s-a stabilit nimic altceva, deocamdată”, a afirmat Dan Manoliu, vicepreşedinte al CJ Neamţ.

Constantin Iacoban a pus ultima semnătură ca preşedinte

Miercuri după-amiază, cu câteva minute înainte de încheierea programului, Constantin Iacoban a semnat, pentru ultima dată, un document în calitate de preşedinte al CJ Neamţ: ordinul de încetare a mandatului pe care l-a obţinut prin votul alegătorilor în legislativul judeţean, în iunie 2012. Ordinul prefectului i-a parvenit cu câteva minute înainte de încheierea programului şi a activităţii din administraţia judeţeană.

„Ce să spun… e un moment greu, pentru că se încheie încă un capitol din viaţa mea! Nu mi-e simplu să trec de la una la alta, dar viaţa te obligă să ajungi în diverse ipostaze! Dar azi e ziua în care vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături şi cu care am căutat să fac echipă într-un an şi două luni, cât am condus CJ Neamţ. Îi mulţumesc doamnei secretar general Daniela Soroceanu, pentru tot sprijinul acordat pe partea juridică. Le mulţumesc celor doi vicepreşedinţi, cu care am urmărit să fac echipă şi să facem astfel încât treaba să meargă bine. Le mulţumesc directorilor, şefilor de servicii, de birouri, consilierilor personali, le mulţumesc tuturor celor din CJ, pentru că împreună am făcut tot ce ne-a stat în putere, pentru binele judeţului. Nu am simţit vreun coleg potrivnic şi pentru asta vreau să ştie toţi că le rămân prieten. Vă mulţumesc, colegi din administraţia judeţeană!”, a declarat Constantin Iacoban, după semnarea ordinului prin care şi-a încheiat activitatea de preşedinte al CJ Neamţ.

O şedinţă extraordinară va avea loc la CJ Neamţ peste câteva zile pentru alegerea unui nou consilier la UNPR, a unui nou vicepreşedinte şi a unui nou preşedinte.

cj 02La începutul acestei săptămâni, UNPR a decis excluderea din partid a preşedintelui filialei Neamţ, Constantin Iacoban, şi a solicitat prefectului judeţului Neamţ să constate de drept încetarea mandatului de membru al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Marţi, Prefectura Neamţ a emis ordinul privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Constantin Iacoban.

Comentarii

WORDPRESS: 0