Prima paginăEconomie

Elis Pavaje începe producția în fabrica de la Secuienii Noi, o investiție de 10 milioane de euro

Elis Pavaje începe producția în fabrica de la Secuienii Noi, o investiție de 10 milioane de euro

Dimensiune text

 

Elis Pavaje demarează producția la Secuienii Noi, județul Neamț, în cea mai modernă fabrică de pavele și alte produse din beton vibropresat din grup, la finalul unei investiții de peste 10 milioane euro și 9 luni de muncă asiduă. Scopul investiției este de a răspunde solicitărilor în creștere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolțari, elemente de canalizare) și de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei, precizează reprezentanții Elis Pavaje.

„Am crescut, în 25 de ani, de la o producție de 6 mp/zi la aproape 10.000 mp/zi, iar în ultimii ani cererea depășea în mod constant capacitățile noastre de producție. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producție și prin investiții în liniile de producție existente, însă există o limită pe care nu o mai poți depăși, fără să asiguri capacitate suplimentară. Astfel încât s-a impus deschiderea unei noi unități de producție, ca un pas necesar în dezvoltarea companiei”, a declarat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

 

Utilajul de producție, de ultimă generație, achiziționat pentru fabrica de la Secuienii Noi, este livrat de un furnizor german, lider în producția de echipamente de producție prefabricate de beton. Linia automatizată integral are o capacitate de producție totală de 5.000 mp/zi și dispune de un sistem de monitorizare și control permanent al calității prefabricatelor. Aici se vor produce pavele premium și standard, borduri, bolțari, rigole. De asemenea, s-au făcut investiții într-un utilaj ce va produce elemente de canalizare. Hala de producție, clădirea de birouri și spațiile logistice se întind pe o suprafață totală de 50.000 mp. Fabrica asigură 40 de locuri de muncă, ocupate aproape integral.

„Unul dintre obiectivele urmărite prin deschiderea acestei fabrici este impulsionarea vânzărilor pe zona Moldovei, prin asigurarea proximității produselor și asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii și beneficiarii din zonă. Cu toate că avem o ușoară întârziere față de termenul anunțat inițial, reușim să deschidem fabrica într-un moment de vârf de cerere: s-a dat startul, într-un final, la proiectele realizate din fonduri publice, de asemenea înregistrăm creșteri semnificative pe sectorul de proiecte rezidențiale”, adaugă directorul general al Elis Pavaje.

 

Investiția a fost susținută din resurse proprii și un credit contractat de la BCR, iar termenul de amortizare a investiției este de 10 ani.

Elis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, deținute de familia Goța, în localitatea Petrești, județul Alba. Pe lângă cele trei fabrici de pavele și produse prefabricate din beton, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup face parte și Elis Agregate, companie înființată în 2003, care furnizează din balastiera și cariera proprii materii prime de calitate certificată pentru producția Elis Pavaje, cât și pentru vânzare. Cifra de afaceri a grupului, pe anul 2016, a fost de 182,4 milioane lei.

Înființată în 1991, în Petrești, județul Alba, compania oferă în prezent un sistem complet de produse și servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, pană la transport, montaj și întreținere pavaj. Elis Pavaje are trei unități de producție, cea mai recentă fiind fabrica din Moldova, de la Secuienii Noi, și asigură un volum total de cca 15.000 mp/zi. Produsele Elis sunt disponibile în rețelele de bricolaj, într-o rețea vastă de distribuitori, precum și în showroom-urile proprii, de la fabricile companiei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0