HomeActualitateRoman

Elevul de la „Miron Costin” dus la spital ar fi exagerat cu cafelele

Un tânăr de 16 ani, elev al Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, a ajuns, marţi dimineaţă, la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, după ce a fost luat cu ambulanţa de la unitatea de învăţământ. Incidentul a avut loc în jurul orei 9.15, adolescentul prezentând, conform cadrelor medicale din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, „sindrom confuzional, stare postsincopală, din posibilă intoxicaţie cu etnobotanice”.

Acest diagnostic prezumtiv al medicilor de pe Ambulanţă a creat confuzie printre cadrele didactice din cadrul Colegiului. „I-a venit rău şi avea o stare de leşin, de aceea am chemat ambulanţa. Nu am pregătirea necesară pentru a spune dacă era sau nu sub influenţa altor substanţe, dar ştiu că elevul şi-a revenit repede din starea de leşin. Am vorbit cu el şi mi-a spus că a băut patru cafele de dimineaţă, dar nu a mâncat. Noi am luat legătura cu familia lui şi, după ce elevul a fost dus la spital, am aflat că i s-a descoperit o infecţie la ureche. Acum, elevul este internat şi noi ţinem legătura cu familia”, a afirmat Ana-Maria Zăloagă, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman.

În acelaşi timp, poliţiştii care au fost informaţi cu privire la un posibil consum de etnobotanice nu au finalizat cercetările. „Este prea devreme pentru a oferi un răspuns. Se continuă verificările”, a afirmat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0