HomeEducatie

Elevii vor căuta cheia succesului la angajare

Colegiul Tehnic „Danubiana” (foto) va fi gazda unui simpozion județean cu o temă inedită: „Arta reușitei personale și profesionale”.

 

 

Aflată la prima ediție, manifestarea își propune să îi ajute pe elevi să găsească cheia reușitei în viața profesională pornind de la modul în care se pregătesc și se prezintă la un interviu pentru angajare pînă la modalități de abordare a marketingului antreprenorial ca parte integrantă a unui management eficient și premisă a reușitei profesionale.

Simpozionul va avea trei secțiuni. Secțiunea I, „Cheia succesului în carieră” le propune elevilor un exercițiu de imaginație în care să prezinte printr-un referat viziunea asupra reușitei personale și profesionale. Secțiunea este rezervată și profesorilor care vor veni cu studii de caz și studii aplicative pe tema strategilor și modelelor de bune practici pentru orientarea elevilor în carieră. În cea de-a doua secțiune, „Marketing instituțional”, vor intra în concurs materiale de promovare a instituției școlare realizate de elevi, iar în cea de-a treia etapă elevii vor trebui să demonstreze cum știu să facă față unui interviu de angajare. În această ultimă etapă se vor aprecia atît scrisorile de intenție ale tinerilor, cît și prezența lor de spirit, atitudinea și modul în care știu să răspundă celor mai frecvente întrebări puse la interviul de angajare. „Simpozionul este adresat tuturor elevilor și profesorilor din învățămîntul liceal pe o temă care nu a mai fost abordată și pe care o considerăm de actualitate pentru toți tinerii. Sperăm ca modul în care participanții vor aborda subiectele propuse, interesul elevilor pentru temă și, nu în ultimul rînd, originalitatea și creativitatea acestora vor transforma acest simpozion într-o manifestare reușită care să devină una cu tradiție pentru județul nostru„, a spus profesoara Cristina Horga, director al Colegiului Tehnic „Danubiana”, coordonatoarea manifestării.

Simpozionul va avea loc pe 28 noiembrie, fiind integrat activităților dedicate „Zilelor Colegiului Tehnic „Danubiana”. La simpozion sînt așteptați să participe și elevi și profesori din Italia, Turcia, Polonia, Bulgaria, Croația și Anglia, parteneri ai școlii romașcane într-un proiect cu finanțare europeană.

Comentarii

WORDPRESS: 0