Prima paginăEducatie

Elevii vor beneficia în continuare de programul „Fructe în şcoli”

Dimensiune text

Programul „Fructe în şcoli” este sprijinit de Comisia Europeană şi are o alocare financiară de aproape şapte milioane de euro.

Pomicultorii intră iar în lupta pentru livrarea merelor către şcoli. Asta pentru că programul prin care elevii sunt încurajaţi să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie variată, ce include legume şi fructe, va fi în continuare finanţat de către Comisia Europeană. Programul „Fructe în şcoli” pentru anul şcolar 2015 – 2016, prin care elevii vor beneficia zilnic de fructe în unităţile de învăţământ, este în valoare totală de 6.869.985 de euro, bani pe care judeţele trebuie să-i împartă. Suma reprezintă 89% din totalul necesar, urmând ca restul de bani să vină din partea statului sau a mediului privat.

fructe 2Programul „Fructe în şcoli” oferă, zilnic, câte un fruct, pentru 12 milioane de elevi europeni, încă din 2009. Programul îşi propune combaterea tendinţei generale de consum din ce în ce mai redus al legumelor şi fructelor de către copii şi adolescenţi. Nutriţia este un factor cheie în combaterea problemelor de sănătate asociate unei alimentaţii sărăcăcioase, astfel că iniţiativa CE de susţinere a consumului de legume şi fructe în rândul tinerilor contribuie la promovarea unui stil de viaţă sănătos. Începând cu 2014, această schemă sprijină şi anumite măsuri educative ce explică potenţialele beneficii ale acestui stil de viaţă.

Mai mult, Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ va cheltui 90.000 de lei pentru ca elevii din tot judeţul să se hrănească sănătos. CJ Neamţ se va asocia cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, în vederea organizării zilelor tematice „Un fruct pe zi de doctor te va feri”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0