Home

Elevii sunt invitați la Cupa Ministerului Educației la fotbal

Ministerul Educației Naționale a lansat Cupa Ministerului Educației Naționale la fotbal. Competiția se înscrie în preocupările Ministerului Educației privind necesitatea extinderii orelor de educație fizică și sport în școli și stimularea elevilor în direcția practicării sportului.

 

 

În acest sens, a fost propus un proiect de plan cadru pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV prin care se alocă un număr de patru ore dedicate mișcării și educației fizice. Cupa Ministerului Educației Naționale la fotbal va reuni la start 149 de echipe formate din elevi: 114 echipe de băieți din 35 de județe și 11 echipe de fete din opt județe. Finaliștii vor disputa un meci demonstrativ, pe data de 5 aprilie, pe stadionul Național Arena. Echipele câștigătoare vor participa la primul Campionat mondial școlar de fotbal care va avea loc la Bordeaux (Franța), în perioada 14 – 22 aprilie.

„Inițiativa Ministerului Educației este foarte bună. Spiritul de competiție îi ajută foarte mult pe copii. Competiția este o modalitate de a-și evalua potențialul și, chiar, de a se autodepăși. Noi participăm anual la concursuri care sunt cuprinse în calendarul Ministerului Educației, la câteva ramuri sportive. Săptămâna viitoare, de exemplu, echipele de fotbal de la categoria învățământ primar, băieți și fete, se vor întrece la faza locală a olimpiadei de sport. Aceste concursuri, cum este și noua competiție lansată de Ministerul Educației, ar putea fi o rampă de lansare pentru viitorii fotbaliști ai țării”, a precizat profesorul de educație fizică Cătălin Dumitriu, de la Școala Gimnazială Tămășeni.

Comentarii

WORDPRESS: 0