HomeRoman

Elevii Școlii nr. 5, cîștigători ai mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!”

Prima ediție a mișcării naționale a fost inițiată de fundația PRAIS. Campania, ce va dura cinci ani, își propune să prevină obezitatea infantilă și să promoveze stilul de viață sănătos.

 

Marți, fundația PRAIS a organizat la Roman o suită de ceremonii legate de încheierea primei ediții a mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!” (SETS), ce s-a desfășurat în toate cele nouă școli cu clase primare din oraș.

Mișcarea inițiată de Fundația PRAIS pe o perioadă de cinci ani are ca obiective prevenirea obezității infantile în rîndul copiilor cu vîrste cuprinse între 9-12 ani și promovarea stilului de viață sănătos al familiilor din România, într-o abordare holistică – minte, trup și spirit. Campania s-a desfășurat la nivel local în parteneriat cu Primăria Roman și Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

De la lansarea sa – în noiembrie 2011 – mișcarea a implicat la Roman peste 900 de elevi, 45 de cadre didactice și peste 1.800 de membri de familie. Elevii au primit cîte două cărți educaționale extracurriculare SETS și au beneficiat de o serie de lecții deschise despre nutriție. Împreună cu bucătarul unui restaurant din localitate, peste o sută de elevi au învățat cum să prepare gustări ușoare și sănătoase. Peste 700 de elevi s-au implicat în activitatea a șase „Cluburi SETS – Mișcare și Distracție”, în cadrul cărora, voluntar, au derulat în total 290 de activități sportive.

Trofeul pentru cel mai activ Club SETS – Mișcare și Distracție din Roman a fost obținut, în cadrul acestei ediții, de Clubul „Sport Kids”, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” (Școala nr. 5), care a derulat 136 de activități, prin implicarea a 261 de elevi voluntari în calitate de membri.

Este o mare bucurie să vedem cu cîtă dedicare s-au implicat elevii și cadrele didactice din Roman în mișcarea SETS. Credem cu tărie în impactul informării și educației pentru un stil de viață sănătos. În următorii cinci ani, avînd alături comunitatea din Roman, partenerii noștri extraordinari, vom demonstra că putem schimba în bine obiceiurile de viață ale tinerei generații, ale întregii familii, promovînd alimentația echilibrată și activitățile fizice în fiecare zi. Rezultatele deosebite obținute împreună la Roman demonstrează că se poate„, a declarat Silvia Bucur, președinte al Fundației PRAIS.
Dacă aveam așa o echipă în campanie, cîștigam cu peste 85% alegerile. Vă angajez peste patru ani în echipă și o să cîștigăm și județul, dar și la nivel național. Felicitări pentru premiul obținut. Iată că Romanul, astăzi, este capitala României, impunîndu-se în primul rînd datorită vouă, elevilor de la Școala «Alexandru Ioan Cuza». Voi fi alături de Sport Kids!„, le-a spus copiilor, în cadrul festivității de premiere ce a fost organizată în sala de spectacole a Casei de Cultură, primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Sînt foarte fericit pentru că, după cîștigarea mandatului, vin acum la o nouă victorie – cea a Școlii «Alexandru Ioan Cuza». Exuberanța elevilor îmi umple sufletul de bucurie, la fel ca și faptul că înființarea acestui centru al mișcării la Roman a condus la certificarea valorii elevilor prin premiul obținut„, a mai spus primarul.

Intervențiile mișcării SETS în clasele din ciclul primar implică și 68.225 de elevi de clasa a II-a, a III-a și a IV-a din București, peste 2.000 de cadre didactice și directori de școli și 120.000 de membrii de familie care au acces la informații despre beneficiile alimentației echilibrate, ale activităților fizice zilnice și sportului, despre igienă și despre valorile morale. Mișcarea SETS din România este recunoscută la nivel internațional, fiind membru activ al EPODE International Network – EIN, o rețea internațională care reunește 26 de programe cu metodologii similare din 18 țări, printre care se numără Franța, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia, Noua Zeelandă. Mișcarea națională se derulează cu aportul deosebit al membrilor Consiliului științific SETS și al partenerilor săi – Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Atletism, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriție, precum și Federația Romalimenta.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Vasile Alecsandri 12 ani ago

    Poza a doua este de la Scoala Vasile Alecsandri (fosta nr.1 )
    De ce folositi poza si nu scrieti nimic de locul II pe care l-am castigat si de mentiune?????

    Rusine….