Elevii-inventatori, reuniți într-un concurs național la Săbăoani

Dimensiune text

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” organizează, în luna mai, prima ediție a Concursului Național „Știința și tehnica altfel”.

 

 

Concursul este adresat cadrelor didactice și elevilor de gimnaziu și de liceu care urmăresc valorificarea cunoștințelor dobîndite la disciplinele de studiu prin demersuri cu aplicabilitate practică.
Concursul se desfășoară pe două secțiuni, o secțiune dedicată elevilor – în cadrul căreia elevii se pot înscrie cu machete funcționale, hărți sau scheme, mulaje, sondaje de opinie sau alte aplicații și experimente pentru oricare dintre disciplinele studiate – și o secțiune dedicată profesorilor, care se pot înscrie cu proiecte interactive, softuri didactice sau auxiliare și ghiduri pentru aplicații practice și exemple de bună practică.

 

 

Am inițiat această competiție pentru a trezi în mintea și imaginația elevilor dorința de a veni cu ceva nou, dar și pentru a le da posibilitatea de a-și valorifica în mod practic cunoștințele obținute la școală, transformîndu-le în foarte multe lucruri care să le fie utile„, a spus profesoara Liliana Gligor, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”.

Produsele realizate și prezentate în concurs vor face obiectul unei expoziții, iar toate lucrările vor fi reunite într-un DVD al concursului. Concursul, la care sînt așteptați să participe elevi din toate județele țării, va fi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Casa Corpului Didactric Neamț, Primăria Săbăoani, Asociația „Citadela copiilor” din Săbăoani și biblioteca din comuna Săbăoani.


COMENTARII

WORDPRESS: 0