Prima paginăEducatie

Elevii învață stilul de viață sănătos

Dimensiune text

Elevii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” au marcat Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei.

 

 

Întâlnirea de la finalul săptămânii trecute, găzduită de sala de festivități a Colegiului Tehnic „Petru Poni”, s-a înscris printre activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Stil de viață sănătos”, care are drept obiectiv educarea liceenilor în scopul învățării și aplicării regulilor de bază pentru o viață sănătoasă.
Evenimentul s-a desfășurat pe două secțiuni: o expoziție-concurs de postere cu mesaje care promovează lupta împotriva tuberculozei și o secțiune de prezentări realizate de elevi, care au vizat istoricul acestei boli, modul de transmitere a bolii și, mai ales, măsurile de prevenire.
„S-a insistat pe stilul de viață sănătos, echilibrat, care crește imunitatea organismului în fața îmbolnăvirii cu bacilul tuberculozei. Practic, elevii au învățat, cu aceat prilej, tot ceea ce ar trebui să știe pentru ca niciodată să nu se regăsească în postura de bolnavi de tuberculoză”, a spus profesoara Emilda Butnaru, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, care coordonează proiectul alături de profesoara Maria Rusu.
Din echipa de proiect mai fac parte profesorii Mihaela Rusu și Constantin Rusu, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, și Loredana Lăpușneanu, de la Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi”.

În cadrul proiectului „Stil de viață sănătos”, care se va desfășura pe parcursul întregului an școlar, vor mai avea loc acțiuni dedicate luptei împotriva fumatului și promovării unui regim alimentar potrivit tinerilor.
„Sper ca, la sfârșitul programului, când vom trage linie și vom face bilanțul activităților, să constatați că ați învățat ceva în plus, din fiecare activitate, despre sănătatea voastră”, a spus profesoara Maria Rusu, adresându-se participanților la finalul reuniunii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0