HomeEducatie

Elevii din clasele primare intră în vacanță

Amînarea începerii anului școlar 2012 – 2013 a condus la decalarea vacanței de toamnă pentru elevii din învățămîntul preșcolar și primar. Ca urmare a acestui fapt, vacanța de toamnă va începe pe 5 noiembrie, și nu pe 29 octombrie, așa cum era prevăzut inițial în ordinul emis de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu.

 

 

Cum structura anului școlar a fost schimbată de către noul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, vacanța de toamnă a fost decalată cu o săptămînă.

Următoarea vacanță, cea de iarnă, va începe pe 22 decembrie și se va încheia pe 13 ianuarie. În semestrul al II-lea, preșcolarii și elevii vor beneficia de vacanța de primăvară, programată în perioada 6-14 aprilie 2013. Potrivit unui ordin emis de Ministerul Educației, perioada 1-5 aprilie 2013 va fi dedicată activităților extrașcolare, în cadrul programului „Școala Altfel”, care, începînd din 2013, se va numi „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Cursurile vor fi reluate pe 15 aprilie și se vor desfășura pînă pe 21 iunie 2013, după care preșcolarii și elevii claselor primare vor intra în vacanța de vară.

Comentarii

WORDPRESS: 0