Prima paginăEducatieSanatate

Elevii de la „Mihai Eminescu” i-au îndemnat pe romaşcani să mănânce responsabil

Dimensiune text

actiune 2Un grup format din 50 de copii, elevi ai claselor a VII-a A şi a VIII-a C de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman, a organizat joi, 10 decembrie, un flashmob cu tema „Tu mănânci responsabil?”, activitate ce face parte din Planul de Acţiune al Proiectului European „Mănâncă responsabil!”.

Activitatea a avut drept scop conştientizarea adulţilor, prin intermediul elevilor, privind rolul consumului zilnic al fructelor şi legumelor proaspete, atragerea atenţiei comunităţii locale în legătură cu consumul responsabil de alimente, dar şi încurajarea consumului de fructe şi legume autohtone.

„Am pornit într-un marş de la şcoală până în faţa Primăriei Roman, ducând coşuri cu fructe tradiţionale – mere, pere, gutui -, bannere cu mesaje referitoare la această temă şi steagul verde. Am împărţit fructe trecătorilor şi mesaje prin care s-a încurajează consumul de fructe şi legume”, a spus Diana Grumezescu, elevă în clasa a VIII-a, purtător de cuvânt al proiectului „Mănâncă responsabil!”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0